Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Fratton Park
Fellaini klopt Vanden Borre
Anthony Van der Planken

Everton heeft Portsmouth zijn zevende nederlaag op rij aangesmeerd. Zowel Fellaini als Vanden Borre stonden negentig minuten op het veld.

De eerste helft verliep vrij evenwichtig, met kansen aan beide kansen. Bij Portsmouth debuteerde Aruna Dindane. De spits was zelfs twee keer dicht bij de openingsgoal, maar kon niet scoren. Aan de overkant zag Fellaini een uitstekende kopbal gered worden door David James.

Op slag van rust wist Everton de score te openen. Louis Saha kwam oog in oog met James en faalde niet: 0-1.

In de tweede helft nam Portsmouth het spel volledig in handen. Pompey drukte, had ook een aantal goede kansen, maar kreeg niet het puntje dat het verdiende. Aaron Mokoena was er het dichtst bij, zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Zo verliest Portsmouth voor de zevende keer op rij. Pompey staat op dit moment zonder punten laatste. Nooit eerder begon een Premier League - team zo slecht aan de competitie.