Stadion: EasyCredit-Stadion
Eerste seizoensnederlaag voor Leverkusen
Manuel Gonzalez

Net als PSV in Nederland heeft Leverkusen in Duitsland zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden in hetzelfde weekend.

Bayer Leverkusen ging toch wel enigszins verrassend onderuit bij FC Nürnberg, dat voor de aanvang van de partij op de voorlaatste plaats stond.

De met degradatie bedreigde thuisclub begon sterk en Choupo (foto) zorgde aan pauze al voor een comfortable 2-0 voorsprong. Tien minuten na de koffie maakte Tavares er zelfs nog 3-0 van. Maar de bezoekers uit Leverkusen herpakten zich toch nog.

Op het uur kwam Helmes in het team en even later wist Kiessling al tegen te scoren. Met nog zeventien minuten op de klok lukte de ingevallen Helmes de aansluitingstreffer. Leverkusen rook opnieuw de leidersplaats en zette vol door. Het kreeg enkele goede kansen maar de doelman van Nürnberg kwam enkele keren gevat tussen. Op het einde miste de thuisploeg zelfs nog een goede kans om verder uit te lopen.

De eerste nederlaag van het seizoen betekent meteen ook dat Leverkusen zijn leiderspositie kwijt is. Sterker nog, het zakt naar de derde plaats op drie punten van Bayern en één puntje van Schalke'04, dat weer helemaal meedoet in de titelstrijd. Onderin klimt Nürnberg voorlopig naar een veilige vijftiende stek. Volgende week staat de degradatietopper bij Hertha BSC op het programma.