acmAC Milan
chiChievo
Datum: 14/03/2010 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Seedorf redt Milan met wondermooi doelpunt
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Seedorf redt Milan met wondermooi doelpunt
Foto: © SC

Milan heeft vanavond een schitterende zaak gedaan in de Serie A door in eigen huis te winnen van Chievo Verona.

Het was een bloedstollende wedstrijd waarin Chievo tevreden was met één punt en de thuisclub absoluut alles moest geven om tot op één punt van aartsrivaal Internazionale te naderen.

Aan de rust stond het nog 0-0 maar vanaf de tweede periode gingen de Rossoneri volop voor de zege. Vooral de inbreng van Inzaghi was belangrijk, want hij kreeg enkele mooie kansen maar werd telkens op het laatste moment van een treffer gehouden. Ook Ronaldinho trapte hard naar doel, maar miste de juiste richting.

In de laatste tien minuten van de partij zette Ronaldinho met een schitterende bal David Beckham alleen in de kleine baklijn, maar Chievo-sluitpost Sorrentini dook gepast in de voeten. Toen iedereen zich precies al had neergelegd bij puntenverlies rukte Clarence Seedorf op en hij joeg de bal vanop een meter of 18 wondermooi in de kruising op een levensbelangrijk moment voor de Milanezen. San Siro was werkelijk door het dolle heen.

Door de overwinning doet Milan volop mee voor de titelstrijd in Italië, het nadert tot op amper één punt van Inter. AS Roma is derde op 6 punten.

Herbeleef AC Milan - Chievo