Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina overtroeft Genoa en nadert subtop
Ward Callens

Fiorentina heeft zaterdag overtuigend Genoa verslagen met 3-0. Fiorentina klimt zo naar de achtste plaats in de Serie A en behoudt nog steeds uitzicht op de vierde plek en een Champions League-ticket voor volgend seizoen.

Fiorentina kende een rampzalige start in de Serie A maar lijkt stilaan op dreef te komen. La Viola mag dan al uitgeschakeld zijn in de Champions League, het verliet Europa wel met een 3-2 zege tegen Bayern München. Die overwinning lijkt Fiorentina het nodige vertrouwen te hebben geschonken.

Tegen Genoa, de zevende in de Serie A, kwam het al snel op voorsprong. De 1-0 kwam er na vier minuten van de voeten van Mario Alberto Santana. Diep in de tweede helft werd de overwinning veilig gesteld door doelpunten van Alberto Gilardino en Khouma Babacar.

Fiorentina nadert tot op één puntje van Genoa in het klassement. De strijd om de Europese tickets voor volgend seizoen belooft razend spannend te worden. De kloof tussen de vierde en de negende in de stand bedraagt slechts vijf punten.