Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Bosuil
Blunderende doelman helpt Antwerp aan 6 op 6
Steurbaut Kersten

Antwerp heeft de competitiestart in tweede klasse niet gemist. Na de overwinning op Tubeke pakte de Great Old ook thuis tegen Rupel Boom de drie punten. Bezoekend doelman Olivier Van Impe gaat een slapeloze nacht tegemoet.

Het was een verdiende zege voor Antwerp. De thuisploeg kwam net als in de openingswedstrijd op Tubeke op achterstand, maar zette in de slotfase van de eerste helft de scheve situatie opnieuw recht.

Al na tien minuten poeierde Jerry Poorters het leer voorbij Kevin Wauthy. De rood-witte defensie gunde de mee opgerukte verdediger net iets teveel vrijheid. Een tikje voor de Great Old, dat met Kerem Zevne nochtans de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De jonge aanvaller besloot in het zijnet.

Na de tegengoal verliep het allemaal wat stroever. Het voetbal werd slordiger en de gretigheid, die de bezoekers wel voor de dag legden, ontbrak. Wauthy redde een poging van Jeroen Mertens in twee tijden.

De Great Old had echter voldoende aan zeven goede minuten om de scheve situatie weer helemaal recht te zetten. Een voorzet van Bart Van Zundert bleef hangen voor doel. Kevin Oris was er als de kippen bij om zijn tweede van het seizoen tegen de netten te prikken: 1-1.

De gelijkmaker werkte duidelijk bevrijdend. Oris mikte een kopbal op het dak van het doel en Emmerik De Vriese werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Toch dook Antwerp nog de rust in met een voorsprong. Met dank aan een blunderende Olivier Van Impe. De bezoekende doelman loste nogal knullig een voorzet van Thomas De Corte. Zevne nam het cadeau gretig aan.

In de tweede helft behield Antwerp de controle, maar weigerde het om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De ingevallen Darco Pivaljevic kopte naast. Van Zundert en Niels Martin mikten hun schoten buiten het kader. Wesley Snoeys was in de slotminuut nog dicht bij de gelijkmaker, maar besloot op de buitenkant van de kruising.