chaCharleroi
zwaZulte Waregem
Datum: 05/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Bossut schenkt Charleroi de zege
Nico Wieme
| 0 reacties
Bossut schenkt Charleroi de zege
Foto: © SC

Charleroi zet zijn opmars voort. Na de zege van afgelopen woensdag tegen een mak Germinal Beerschot kenden de Carolo's nu ook met Zulte Waregem niet al te veel problemen. Bij de bezoekers lagen twee foutjes van Sammy Bossut aan de basis van het verlies.

De studieronde duurde een goed kwartier. Het spel werd gekenmerkt door veel slordigheden langs beide zijden. Uit het niets verscheen Habib Habibou plots oog in oog met Rudy Riou, maar de ex-Carolo trapte van dichtbij onbesuisd over. Voor de bezoekers was dit het sein om het gaspedaal even in te drukken. Khaleem Hyland kwam, net als Habibou, niet tot scoren.

Uit het niets viel het doelpunt aan de overzijde. Na een slechte doeltrap van Sammy Bossut belandde de bal pal in de voeten van Dudu Biton en de Israëliër had geen moeite om zijn eerste doelpunt in dienst van Charleroi te netten. Zulte Waregem was van slag af en kon niet meteen reageren.

De rust had de grensploeg tussen Oost- en West-Vlaanderen niet echt tot inkeer gebracht. De Zebra’s konden rustig achterover leunen en de kat uit de boom kijken. Geleidelijk aan nam Zulte Waregem dan toch het heft in handen. Riou moest een schot van Habibou van onder de lat tikken. De Afrikaanse spits toonde zich weliswaar zeer bedrijvig op bezoek bij zijn ex-ploeg, maar blonk niet uit in efficiëntie.

Bossut geeft het weg

De wedstrijd kabbelde wat voort en plots ontstonden er kansen langs beide zijden. Bossut kende geen problemen met een vrijschop van Biton en aan de overzijde mislukten pogingen van Thomas Matton en Hyland. Toen Christophe Grégoire invaller Jérémy Serwy bediende en die een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot loste, blunderde Bossut opnieuw. De bal hobbelde via de hand van de bezoekende goalie in doel.

Zulte Waregem kon zich niet meer herstellen van die opdoffer en zo boekt Charleroi een zes op zes. De Zebra’s krijgen Lierse en Germinal Beerschot weer wat meer in het vizier. De troepen van Hugo Broos mogen een plaats in Play-off 1 nu wel helemaal vergeten.

Herbeleef Charleroi - Zulte Waregem

Vooraf