Rangers FC
psvPSV
0-1
Datum: 17/03/2011 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Ibrox Stadium
Lens trapt PSV naar kwartfinale
Lens trapt PSV naar kwartfinale
Foto: © SC

PSV heeft voor de eerste keer sinds het seizoen 2007-2008 de kwartfinale van een Europese competitie gehaald. De mannen uit Eindhoven kwamen al vroeg op voorsprong. Glasgow kon daarna geen vuist meer maken.

Geen studieronde voor beide ploegen. PSV ging dadelijk op zoek naar de openingstreffer en kreeg na 13 minuten loon naar werken. De twee snelle jongens van de Eindhovenaren maakten het verschil. Lens werd perfect de diepte ingestuurd en leverde een gemeten voorzet af op Dzsudzsak die ondertussen heel de verdediging achter zich had gelaten.

PSV op rozen en de Nederlanders demonstreerden de hele eerste helft met Lens en Toivonen in een uitblinkersrol. En Lens bleef ook in de tweede helft op de counter een constante dreiging voor de Schotten. Gaandeweg kwamen de Rangers echter opzetten en verzamelde een aantal grote kansen. Zo had Glasgow een penalty moeten krijgen na een rommelige fase voor doel waarbij handsspel gemaakt werd door een PSV-verdediger.

De Rangers konden echter niet meer tot scoren komen. PSV was nog het dichtst bij een goal toen Dzsudzsak een pegel op de paal afvuurde. Voor de eerste keer in zijn bestaan kon PSV van een Schotse club winnen.

Herbeleef Rangers FC - PSV