Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: El Madrigal
Villarreal wint, maar Porto mag naar finale
Michiel Derwael

FC Porto heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League. Op het veld van Villarreal werd er weliswaar verloren met 3-2, maar de 5-1-overwinning van vorige week was voldoende voor de kwalificatie.

Villarreal geloofde voor de wedstrijd nog in de finale. De Spanjaarden gingen sterk van start en kregen al snel twee goede kansen. In de zeventiende minuut was het dan raak. Cani zette een aanval op vanuit het middenveld en rondde die zelf af op aangeven van Marco Ruben.

Die treffer gaf Villarreal nog meer hoop. Via Giuseppe Rossi en Ruben kregen de Spanjaarden nog een paar uitstekende kansen, maar de afwerking ontbrak. Porto kwam meer in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker van Hulk. De Braziliaan passeerde Lopez met een hard afstandsschot.

Meteen  na rust kwam FC Porto zelf op voorsprong via Radamel Falcao, die beheerst afwerkte. Joan Capdevilla en Giuseppe Rossi op strafschop zorgden voor de 3-2 eindstand.