Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Emirates Stadium
Robin Van Persie weer de redder voor Arsenal
Fabian Morren

Arsenal heft geen fout gemaakt op eigen veld tegen Stoke City. De Gunners wonnen met 3-1 en daar had Robin Van Persie opnieuw een groot aandeel in.

Vorige week bezorgde Van Persie zijn ploeg al de volle buit tegen Sunderland met twee doelpunten. De Nederlander deed zondag niet onder. Hij scoorde twee keer en loodste zijn team zo naar een nieuwe thuiszege.

Halverwege de eerste helft bracht Aaron Ramsey op aangeven van Gervinho de thuisploeg op voorsprong. Peter Crouch stelde echter al snel weer gelijk. Chamakh bleef voor Arsenal de kansen missen en voor Arsène Wenger was dat het sein om Robin Van Persie, die in eerste instantie rust kreeg, in te brengen.

Een wissel die meteen loonde. Nauwelijks vijf minuten na zijn entree op het veld trapte Van Persie al raak. Opnieuw was Gervinho de aangever. Tien minuten voor tijd besliste Van Persie ook de wedstrijd: 3-1.