Liverpool wint dankzij Schotse owngoal
Yves Dekoning

Hearts is er bijna in geslaagd te stunten tegen Liverpool FC, maar een owngoal deed de Schotten de das om. Liverpool liet een hele reeks spelers rusten.

Bij Liverpool stonden maar vier spelers aan de aftrap die er ook in West Brom van bij de start bij waren. Onder andere Steven Gerrard, Luis Suarez en Glen Johnson mochten passen in de aanloop naar de topper tegen Manchester City.

De wedstrijd verliep evenwichtig en Hearts kreeg aanvankelijk de betere kansen. Liverpool kon ook enkele keren tegenprikken, youngster Raheem Sterling kon enkele keren een actie maken. Fabio Borini kreeg twee kansen, maar kon niet scoren. Vlak voor rust brak Sterling door en serveerde Borini de openingstreffer, maar de Italiaan knalde tegen de paal.

Na rust hetzelfde spelbeeld met veel balbezit voor Liverpool en controle van de thuisploeg. Het leverde enkele schuchtere doelpogingen aan beide kanten op. Gesteund door een fanatieke aanhang hield Hearts vlot stand en Liverpool leek geen oplossingen te vinden. In de 78ste minuut viel ineens dan toch de goal. Een lage voorzet van Martin Kelly werd gemist door Borini en Andrew Webster werkte de bal in eigen doel.

Hearts schoot wakker en ging op zoek naar een late gelijkmaker. Pepe Reina moest de knal van Callum Paterson met een reflex keren. Het bleef 0-1 en zo leverde de owngoal de B-ploeg van Liverpool en goede uitgangspositie op.