Competitie: Coppa
Speeldag: Ronde 4
Stadion: Stadio Angelo Massimino
Catania ontsnapt tegen tweedeklasser

Catania heeft zich kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Coppa Italia. Maar het had daar wel verlengingen nodig tegen tweedeklasser Citadella. In de achtste finales wacht volgende week Parma.

Catania staat in de middenmoot van de Serie A, dus thuis tegen Citadella – middenmotor in de Serie B – werd niet minder verwacht dan een vlotte overwinning. En dat pakte enigszins anders uit. Vlak voor rust kwam de tweedeklasser op voorsprong via Paolucci.

Het was daarna lange tijd bibberen en beven voor Catania, want slechts enkele minuten voor affluiten konden ze alsnog verlengingen afdwingen. Het was Bergessio die de belangrijke gelijkmaker scoorde.

In de verlengingen was het vet van de soep bij Citadella, waardoor Catania in de eerste verlenging orde op zaken kon stellen via Lodi en nogmaals Bergessio. Eindstand 3-1.