Datum: 15/12/2012 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Montpellier haalt uit, Lille morst weer punten

In de hoogste Franse klasse kon Montpellier de punten thuis houden. Tegen Bastia werd het 4-0. Lille kon niet gaan winnen in Reims, het bleef 1-1. Eerder op de dag had Marseille zich al voorlopig naar de gedeelde leidersplaats gehesen door 0-1 winst in Toulouse.

Montpellier – Bastia 4-0

Montpellier werd vorig jaar verrassend kampioen, maar dit jaar is het team maar een schim van zichzelf in de Ligue 1. Een elfde plaats was hun deel na 17 speeldagen.

Tegen Bastia werd er wel overtuigend gewonnen. Al na een kwartier opende Estrada de score voor de thuisploeg, maar daarna viel de wedstrijd enigszins stil. In de tweede helft kon Herrera de score snel verdubbelen voor Montpellier en op het uur was de wedstrijd gespeeld via Belhanda. Een kwartier voor tijd werd de pil voor Bastia nog iets zuurder, toen ook Mounier zijn doelpunt kon meepikken.

Montpellier kan terug naar boven kijken door deze overwinning, het staat niet eens zo ver van de Europese plaatsen. Bastia staat voorlopig amper drie puntjes boven een degradatieplaats en moet uitkijken.

Reims – Lille 1-1

Dat Lille Eden Hazard mist dit seizoen, is een understatement. Ook op het veld van staartploeg Reims kon Rijsel niet met de volle buit gaan lopen.

Na zeven minuten opende Weber de score voor de thuisploeg, waarna het heel lang wachten was tot Lille iets terugdeed. Payet zorgde twintig minuten voor tijd nog voor een puntje voor de bezoekers, dat zo in een pelotonnetje subtoppers blijft.

Toulouse – Olympique Marseille 0-1

Als PSG morgen wint van Lyon, zouden we drie ploegen met gelijk aantal punten aan de kop van het klassement kunnen krijgen. Marseille moest dan wel eerst zelf winnen in Toulouse. En dat kostte uiteindelijk meer moeite dan je zou verwachten op basis van het spelverloop.

Aan de rust stonden er nochtans maar 9 spelers van Toulouse meer op het veld. M’bengue kreeg na een half uur meteen rood, Tabanou sprokkelde twee gele kaarten in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Ook van op de strafschopstip kon Marseille niet scoren, waardoor beide ploegen zonder doelpunt de kleedkamers ingingen.

Het was invaller Gignac die halfweg de tweede helft Marseille bevrijdde door het enige doelpunt in de wedstrijd te maken.