Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Estádio do Dragão
Porto profiteert niet van puntenverlies Benfica

Eerder op de avond had Benfica 2-2 gelijkgespeeld. Het ideale moment voor Porto om alleen op kop te komen in de Primeira Liga, maar het speelde nu zelf ook gelijk. Daardoor blijven de twee rivalen gelijke tred houden.

Tegen staartploeg Olhanense keek Porto – zonder de geblesseerde Defour – al snel tegen een achterstand aan: na een dikke vijf minuten prikte Targino de bal binnen voor de bezoekers. Bij die bezoekers kwam Francesco D’Onofrio overigens niet van de bank.

Tien minuten na rust zorgde de Colombiaanse spits Jackson Martinez voor de gelijkmaker, maar verder dan een puntendeling raakte Porto niet meer. Daardoor blijven Porto en Benfica zij aan zij in het klassement, met een grote voorsprong op de rest van de ploegen. De titelstrijd lijkt op die manier minstens nog een tijdje spannend te blijven.