Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen laat Lierse achter met 1 op 6
Timothy Collard

Bergen heeft zijn eerste driepunter beet in play-off II. In een veel betere tweede helft dan de eerste namen De Draken makkelijk afstand van een weerloos Lierse. Het team van Eric Van Meir blijft achter met 1 op 6.

Eerste helft geen reclame voor play-off II

De eerste helft kwam heel traag op gang. Beide ploegen konden de bal niet in eigen rangen houden en maakten zich schuldig aan slordig balverlies. Het schaarse aantal afgezakte supporters kond zich in de eerste twintig minuten niet verwarmen aan het spel van beide teams. Het begin van de wedstrijd was absoluut geen reclame voor play-off II.

Pas halverwege de eerste helft kwam er beterschap. Lierse had misschien een strafschop kunnen krijgen, maar scheidsrechter Geldhof oordeelde dat El Gabas niet geraakt werd. Het was Bergen dat de beste mogelijkheid van de eerste helft kreeg. Matthys kon vrijstaand koppen, maar zag zijn poging uiteen spatten op de dwarsligger. Een brilscore was het gevolg bij de rust.

Bergen veel sterker in tweede helft

Bergen was na rust vastbesloten om nog wat van de wedstrijd te maken. Het kwam het beste uit de kleedkamer en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Op het uur was het dan toch raak voor De Draken. Alles en iedereen ging onder de bal door op corner en Sapina scoorde misschien wel het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière. Aan de tweede paal kon de Fransman het leer simpel tegen de touwen duwen.

Enkele minuten na het openingsdoelpunt had Jarju de score moeten verdubbelen, maar de Gambiër faalde tot driemaal toe. Hij stuitte eerst op Essam, vervolgens op de paal en uiteindelijk besloot hij naast. Twintig minuten voor tijd kreeg Bergen dan toch wat het verdiende. Aloys Nong haalde verwoestend uit en zorgde voor de 2-0. El Gabas bracht de spanning nog even terug in de wedstrijd, maar zijn doelpunt kwam te laat. Bergen vat play-off II aan met 4 op 6. Lierse blijft troosteloos achter met één schamel puntje uit twee wedstrijden.