Speeldag: Speeldag 31
Stadion: LTU arena
Dortmund laat geen steek vallen, Augsburg pakt laatste strohalm
Frank Deckers

Borussia Dortmund heeft zich niet laten verrassen door Fortuna Düsseldorf. De halve finalist van de Champions League won met 1-2. Augsburg won thuis met 3-0 van Stuttgart.

Het was een B-elftal dat Jürgen Klopp tussen de lijnen had gebracht. Onder andere Götze, Lewandowski en Blaszczykowski kregen rust van Klopp. Düsseldorf had na vijf minuten al op voorsprong moeten komen, maar Dani Schahin speelde het klaar om voor een leeg doel de bal over te schieten.

Na twintig minuten was de hoop van de thuisploeg al verdwenen. Nuri Sahin toonde waarom Dortmund hem terug had gehaald en schoot van op dertig meter hoog in het doel. Na de pauze kopieerde Ilsö zijn teamgenoot door van kortbij voor een open doel de bal naast te schieten.

Twintig minuten voor tijd had Dortmund er genoeg van. Sahin gaf een perfecte voorzet aan de pas ingevallen Blaszczykowski, die nam de bal in dank aan en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor tijd kon Bodzek de aansluitingstreffer nog maken, maar verder dan 1-2 kwam de thuisploeg niet. Düsseldorf moet nog gaan oppassen want ze staan slechts één plaats boven de degradatiezone.

Augsburg – Stuttgart.

Augsburg heeft thuis tegen Stuttgart drie heel belangrijke punten gepakt. De thuisploeg won de wedstrijd relatief makkelijk met 3-0-cijfers. Na een dik uur kon Mölders het eerste doelpunt maken. Stuttgart geloofde nog in de overwinning, maar De Jong en Dong-Won Ji scoorde tien minuten voor tijd nog twee keer waardoor Stuttgart met zware cijfers verliest van de degradatiekandidaat.