Datum: 29/04/2013 21:00
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 27
Benfica stap dichter bij titel

Benfica heeft een nieuwe stap gezet richting titel. Op het veld van Maritimo won het met 1-2 en het vergroot zo de kloof met Porto terug tot vier punten. Er zijn nog drie speeldagen in de Portugese competitie, dus de titel komt stilaan dichterbij.

Al na vijf minuten kregen de bezoekers een strafschop in Funchal. Lima zette die feilloos om en zorgde zo voor een snelle voorsprong voor de leider. Vlak voor rust kon Igor de gelijkmaker scoren, waardoor hij leek uit te groeien tot de held van de thuisploeg.

Twintig minuten voor tijd werd de held echter de anti-held, toen hij de wedstrijd besliste met een eigen doelpunt. Maritimo blijft op de tiende plaats staan, Benfica staat terug vier punten voor op Porto. Opvallend: met nog 3 speeldagen voor de boeg verloren beide teams nog niet in de competitie.