wbeSK Beveren
gntKAA Gent
Datum: 27/07/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Freethiel
Diogo redt punt voor Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Diogo redt punt voor Gent
Foto: © SC

AA Gent en Waasland-Beveren zijn ook aan hun seizoen begonnen. Mooi was het allemaal niet, na een erg matige partij moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Diogo en Vandeputte redden de meubelen voor AA Gent nadat Gershon de thuisploeg op voorsprong bracht.

Sander De Graeve in Beveren

Bij beide ploegen werden knopen doorgehakt in doel. Gent en Waasland-Beveren begonnen het seizoen met dezelfde doelwachters waar ze vorig seizoen mee eindigden. Boeckx bij Gent dus en Coosemans bij Waasland-Beveren.

Die laatste had meteen wat werk want AA Gent begon meteen met enkele kansen. Na een kwartier was het beste er echter al af bij de Buffalo's en er werd door beide ploegen slordig gespeeld. Boeckx redde de beste kans van de eerste helft tijdens een betere periode van Waasland-Beveren. Een kopbal van Gershon na een corner werd afgeweerd door de Gentse goalie.

Geen hoogstaande partij

Het spel verzandde nog meer en de grasmat was ook geen grote hulp. De bal leek wat moeilijk over het terrein te rollen. El Ghanassy had nog een goede mogelijkheid, maar daarna was het rusten geblazen bij een teleurstellende 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, met veel slordigheden aan beide kanten. Toen Waasland-Beveren dan plots scoorde uit een vrije trap leek dat dan ook een donderslag bij heldere hemel. Gershon werkte van dichtbij de vrije trap van Maric over de lijn. De Freethiel kreeg zo eindelijk iets om licht opgewonden over te geraken.

Vandeputte geeft visitekaartje af

Fernandez greep kort daarna in. Vandeputte was al een tijdje onder aanmoedigingen van de meegereisde fans aan het opwarmen en kwam het veld in voor Van Der Bruggen. Ook Kola kwam een onzichtbare Pedersen vervangen.

Enkele minuten later loonden de wissels van de Spaanse oefenmeester. Vandeputte speelde erg mooi Diogo vrij, die knalde de bal voorbij Coosemans in doel. Alles te herdoen dus voor Waasland-Beveren. Diogo zou zich nog belangrijk tonen. De tot dan toe matig spelende rechtsachter kon de doorgebroken Henkens de bal nog ontfutselen en verhinderde zo een doelpunt.

Gent tankte vertrouwen door het doelpunt en ging nadrukkelijk op zoek naar de zege. El Ghanassy knalde over, een vrije trap van Zukanovic werd door Coosemans knap gered. Het bleef uiteindelijk 1-1 op de Freethiel. Bij beide ploegen zal het beter moeten

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 8
D'Ulivo Cédric   90' 6.7
Belhocine Karim 90' 6.3
Gershon Rami 90' 7
Cale Hrvoje 90' 6.3
Sibum Bas 87' 6
Lebbihi Fayçal 83' 6.7
Maric Milos A   90' 6.3
Henkens Robin 90' 6
Trickovski Ivan 90' 7.3
Demjan Róbert 90' 5.7
  Bank G Beoordeel
Sterckx René 7'  
Veselinovic Dalibor 3'  
Santos Christian -  
Bojovic Mijusko -  
Blondelle Siebe -  
Steppe Kenny -  
Luyckx Alec -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Diogo Carlos 90' 7
Cendrós Pablo 90' 6
Zukanovic Ervin   90' 6
Asare Nana 90' 7
Van der Bruggen Hannes 57' 6
Hubert David 90' 6
Neto Renato 90' 6
El Ghanassy Yassine 90' 6
Pedersen Nicklas 68' 7
Mboyo Ilombé 90' 6
  Bank G Beoordeel
Vandeputte Jari A 33' 6
Kola Rodgers 22' 6
Caenepeel Jinty -  
Arzo César -  
Padt Sergio -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Lepoint Christophe -  
Herbeleef SK Beveren - KAA Gent

Vooraf