Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Diaz Arena
Brilscore in Oostende-Kortrijk na spektakelarme match
Nicola Cantoro

In een spektakelarme match hebben KV Oostende en KV Kortrijk de punten gedeeld. In een match met amper kansen was 0-0 de logische uitslag. Canesin was er wel twee keer heel dichtbij, maar scoren lukte niet.

De eerste helft was een maat voor niets. Bij Oostende was het duidelijk dat ze niets meer te winnen of te verliezen hadden. Kortrijk probeerde wel, maar kwam niet tot kansen. Op het halfuur kwam er iets meer schwung in de zoutloze match. De Smet kon de bal van dichtbij niet laaghouden en Canesin kon aan de overkant twee keer niet rustig blijven.

De enige grote opschudding in de eerste helft kwam pas in de laatste minuut ervan. Kortrijk moest een vrije trap twee keer opnieuw nemen nadat eerst Canesin en daarna Hempte te vroeg uit de muur kwamen gelopen. 0-0 was de logische ruststand in een heel magere eerste helft.

Canesin laat kansen liggen

Meteen na rust kreeg Canesin de 1-0 op een presenteerblaadje van Depoitre, maar de Braziliaan besloot te zwak op Keet. Oostende had nu het lichte overwicht. Wilmet verraste Keet bijna met een vrije trap rechtstreeks op doel. Even later kon Canesin wel Keet verschalken, maar Chanot bracht nog redding op de lijn. Ook Luissint kwam nog dicht bij een doelpunt, maar diens kopbal ging een kwartier voor tijd net naast. In het slot kreeg De Schutter nog een terechte rode kaart voor een veel te late tackle op Klaasen.

Met dit troosteloos gelijkspel is Kortrijk, ongeacht de uitslagen van Gent en Genk, definitief uitgeschakeld voor een PO1-ticket. Oostende had de meeste kansjes, maar geen van beide ploegen kon echt aanspraak maken op een overwinning.