Datum: 15/02/2024 18:45
Competitie: Conference League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Joseph Marien stadion
Union 10 minuten dramatisch, maar geeft daarna voetballes aan de nummer 6 uit de Bundesliga en redt kwalificatiekansen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit het Lotto Park
| 25 reacties
Union 10 minuten dramatisch, maar geeft daarna voetballes aan de nummer 6 uit de Bundesliga en redt kwalificatiekansen
Foto: © photonews

Union SG heeft weeral eens bewezen wat een mentale weerbaarheid ze bezitten. Maar wat was dat in die openingsfase? Union liet zich ringeloren en stond in een mum van tijd 0-2 in het krijt. Maar daarna lieten ze zien wat ze kunnen tegen de Duitse top. Bijzonder sterk!

Als Union zichzelf verloochent is het maar een doodgewone ploeg. En dan is de nummer 6 uit de Bundesliga een niveau of twee te goed voor de leider in de Jupiler Pro League. De Brusselaars kwamen afwachtend aan de start, niet bij machte (of niet willend) om de druk te zetten die we van hen gewend zijn.

Nachtmerriestart

Blijkbaar niet meteen de beste keuze, want na tien minuten stond het 0-2. Eerst rammelde de verdediging langs alle kanten toen Nkounkou op wandel ging en Chaibi in het geharrewar zijn voorzet kon binnenduwen. Zeven minuten later verloor Lapoussin de bal aan de zestien van Frankfurt en 7 seconden later lag de bal aan de andere kant tegen de netten.

Chaibi zag aanvalsmakker Kaladzjic helemaal vrij lopen, want drie Union-verdedigers liepen naar de man met de bal en de 'nummer 9' van de Duitsers werd helemaal vergeten. Chaos. 'Een kat zou er haar jongeren niet meer in vinden', zou ons vader zeggen. Het duurde een halfuur vooraleer we het echte Union te zien kregen. 

En ineens... keert het helemaal

Misschien was het wel door Burgess, die met een stevige beuk - en bijbehorende gele kaart - eens liet voelen dat zijn ploegmaats geen respect mochten tonen. In ieder geval was de ommekeer duidelijk. Frankfurt mocht de bal geen minutenlang meer rondspelen en overal op het veld werd druk gezet. L'Union normal quoi!

union

Amoura ging rond het halfuur in de zestien druk zetten en kende zelfs succes. Hij snoepte de bal af van Skhiri en bood Rasmussen de 1-2 aan. Het was ineens wel al Union wat de klok sloeg. Dat had het ook gebleven als de verdediging - en Burgess in het bijzonder - niet aan flateren was geslagen. 

De altijd betrouwbare verdediger bood de Duitsers zowaar twee grote kansen aan, maar Lindner voorkwam erger. Een vreemde eerste helft, met heel wat spelwijzigingen. De tweede helft was heel wat duidelijker: Union was baas. En niet een beetje... In een regie van Cameron Puertas.

Oververdiende gelijkmaker

Ze zetten Frankfurt vast op de eigen helft en gaven hen zelfs geen kans meer tot counteren. Wat was dit? De gelijkmaker had in die periode altijd moeten vallen, maar Nilsson miste twee grote kansen. Derde keer goeie keer toen Rasmussen een bal tussen verdediging en keeper dropte en de Zweed er zijn lang been tegen zette: 2-2. Oververdiend!

Maar toen pakte Vanhoutte zijn tweede geel en moest Union met tien verder. Op dat moment toonde Aleksander Blessin dat hij durft, stalen cojones: een spits voor een spits erop brengen. En gewoon vol voor de aanval blijven kiezen. 

Union hield de 2-2 en de kwalificatiekansen vast. In Frankfurt volgende week zullen ze wel meteen bij de les moeten zijn, maar ze kunnen de Duitsers aan. Dat bewezen ze in het Lotto Park.

Opstellingen

Union SG Union SG

  Speler G Beoordeel
4 Rasmussen Mathias âš˝ A 90' -
5 Mac Allister Kevin 87' -
10 Lapoussin LoĂŻc 90' -
12 Lindner Heinz   90' -
16 Burgess Christian   90' -
21 Castro-Montes Alessio 90' -
23 Puertas Cameron 90' -
24 Vanhoutte Charles     77' -
28 Machida Koki 90' -
29 Nilsson Gustaf âš˝ 80' -
47 Amoura Mohamed A 87' -
  Bank G Beoordeel
9 Eckert Ayensa Dennis 10' -
11 Teklab Henok 3'  
14 Imbrechts Joachim -  
17 Terho Casper -  
26 Sykes Ross 3'  
35 Huygevelde Nathan -  

Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt

  Speler G Beoordeel
1 Trapp Kevin 90' -
3 William Pacho 90' -
4 Koch Robin 90' -
7 Marmoush Omar 79' -
8 Chaibi Fares âš˝ A   90' -
9 Kalajdzic Sasa âš˝ A 65' -
15 Skhiri Ellyes 90' -
24 Buta AurĂ©lio   90' -
27 Götze Mario 65' -
29 Nkounkou Niels 90' -
35 Tuta   45' -
  Bank G Beoordeel
5 SmolÄŤić Hrvoje -  
11 Ekitike Hugo 25' -
17 Rode Sebastian 25' -
20 Hasebe Makoto -  
22 Chandler Timothy -  
26 Dina Ebimbe Eric Junior 11' -
31 Max Philipp -  
33 Grahl Jens -  
36 Knauff Ansgar 45' -
42 Kevin Gauer Luke -  
Herbeleef Union SG - Eintracht Frankfurt