Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
Rode Duivels kunnen Engels feestje niet verstoren
Robby Morren

De Rode Duivels hebben het Engelse feestje op Wembley niet kunnen verstoren. De Belgen speelden een behoorlijke wedstrijd maar Welbeck scoorde na balverlies van Dembele en Gillet zag de gelijkmaker uiteenspatten op de paal zodat na 90 minuten 1-0 op het scorebord stond.

Robby Morren en Manuel Gonzalez in Londen

De Rode Duivels moesten het stellen zonder hun aanvoerder Vincent Kompany die op het laatste moment moest afhaken. Timmy Simons nam zijn plaats centraal in de defensie in. Wilmots koos ervoor geen diepe spits op te stellen, Hazard was de voorste man, gesteund door Dembele, Mirallas en Mertens.

Het waren de Engelsen die de eerste kansen afdwongen, twee keer via Chamberlain. Na 8 minuten gleed hij uit op het moment dat hij wilde trappen en wat later probeerde hij het vanop afstand maar zijn schot miste het kader opnieuw.

Mertens scoort na duwfout
De Duivels trokken het laken gaandeweg meer naar zich toe en de eerste echte opwinding kwam er op het kwartier toen Dries Mertens de bal tegen de netten trapte maar daarvoor had hij Gary Cahill hard tegen zijn eigen doelman geduwd zodat het feestje niet doorging. Cahill moest naar de kant en Mertens kreeg geel. Ook Witsel was dicht bij de openingstreffer maar zijn afstandspegel scheerde net over de lat.

Goal na balverlies Dembele
Zoals dat bij de Rode Duivels wel vaker gebeurt, incasseerden ze een doelpunt na een misser. Ditmaal ging Dembele in de fout. Hij verloor de bal in het midden aan Lampard die Welbeck diep stuurde en die lobte het leer perfect over Mignolet. (1-0) Op slag van rust had Lampard nog een prima mogelijkheid om de voorsprong de verdubbelen maar zijn schot werd twee keer na elkaar afgeblokt zodat de Belgen met een 1-0 achterstand de kleedkamer in moesten.

De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft en versierde onmiddellijk enkele hoekschoppen, de Rode Duivels konden het evenwicht snel herstellen met ongevaarlijke afstandsschoten tot gevolg. Fellaini mocht het van dichtbij proberen maar ook hij kreeg de bal niet tegen de netten. Aan de overkant kreeg Defoe dan weer een goede mogelijkheid.

Gillet treft de paal
De Engelse bondscoach Hodgson voerde verscheidene wissels door en met nog 20 minuten te gaan gunde Wilmots Lukaku een kans op Wembley. Hij wist zich vrij te kappen in de zestien maar zag zijn schot geblokt door Cole. Gillet kreeg Wembley wel stil toen hij de bal vanop zo'n 25 meter staalhard tegen de paal trapte. 80.000 Engelse fans haalden opgelucht adem en de Anderlechtspeler greep zich naar de haren. Maar ook België kwam erg goed weg toen ook Defoe het doelhout trof.

Engeland tankt vertrouwen
Er waren nog kansen voor Vertonghen, Fellaini en de ingevallen Chadli in de slotfase maar scoren lukte niet zodat Engeland de wedstrijd won met 1-0 en zo vertrouwen tankt voor het EK. Marc Wilmots sluit zijn twee eerste wedstrijden als bondscoach af met 1 op 6.