Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Borussia-Park
Mönchengladbach in slotfase nog gelijk tegen HSV
Sam Soetaers

Mönchengladbach heeft met een man minder nog een gelijkspel in de wacht kunnen slepen tegen Hamburg. De gelijkmaker kwam er pas in de slotfase nadat Van der Vaart een strafschop had gemist.

Hamburg heeft in een spectaculaire wedstrijd 2-2 gelijk gespeeld. Rafaël Van der Vaart opende na twintig minuten de score. De middenvelder van HSV schoot de bal hoog in doel binnen.

Een kwartier later kwam de thuisploeg terug langszij. Martin Stranzl kopte een voorzet van Havard Nordtveit knap binnen. Artjoms Rudnevs zorgde er nog voor dat de bezoekers met een voorsprong konden gaan rusten.

De tweede helft was nog maar net bezig of Mönchengladbach moest met tien verder. Stranzl bracht Ivo Ilicevic ten val. Het resultaat was een rode kaart voor Stranzl. Van der Vaart trapte de strafschop echter tegen de paal.

Ondanks die man minder kwam Mönchengladbach in de slotfase nog langszij. lvaro Dominguez kopte een voorzet van Juan Arango binnen. Bij de thuisploeg speelde Daems een hele match mee en viel De Camargo twaalf minuten voor tijd in.