Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Kaplakriki Hafnarfjordur
Racing Genk trotseert IJslandse storm
Manuel Gonzalez

Racing Genk heeft de IJslandse wind en regen goed doorstaan en boekte een 0-2 zege tegen de amateurs van FH Hafnarfjordur. Goals waren er van het hoofd van Vossen en de schouder van de ongelukkige Sam Tillen. Specialist Köteles pakte nog een penalty.

Door Sander De Graeve

Racing Genk kende bijna het best mogelijke begin in IJsland. Mboyo kreeg meteen een goede kans, maar mikte net naast de verkeerde kant van de paal. De Limburgers domineerden meteen, maar de IJslandse muur helemaal ontwrichten lukte niet.

Thomas Buffel, die voelde zich wel in z'n sas in die eerste helft. Een mooie voorzet van hem werd door Jelle Vossen net naast gekopt. De aanvoerder van Genk zou daarna nog twee kopkansen niet binnen het kader krijgen.

Vierde keer goede keer voor Vossen

Aan de overkant kon enkel aanvoerder Snorrason -ja hij heeft een snor- dreigen. Hij moest meteen uithalen, maar koos voor de dribbel. Die mislukte en weg kans. Op slag van rust kreeg Racing Genk eindelijk wat het verdiende. Een prachtig aangesneden voorzet van Buffel werd door Vossen tegen de touwen gekopt. Vierde keer goede keer voor de Genkse spits.

Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Camus kreeg meteen een grote kans, maar mikte de bal recht op Oskarsson. Na nog een kansje voor Vossen kwam de thuisploeg toch eens opzetten. Snorrason kon Sverrisson bereiken, maar die kon de bal niet in doel glijden. Iets daarvoor kon de aanvaller, die dit weekend toch vier goals maakte, de bal met de dij ook al niet in het mandje leggen.

Knappe uitgangspositie voor Racing Genk

Daarna bloedde de wedstrijd wat dood. Mboyo had nog de pech dat een knappe voorzet van Vossen er nog via de doelman uitgehaald werd. De spits werd uiteindelijk vervangen door De Ceulaer die amper twee minuten op het veld stond wanneer hij al geel kreeg voor een schwalbe.

De Genkies konden hun goede uitgangspositie nog verbeteren met de hulp van Sam Tillen. De Engelsman, de enige buitenlander ook, werkte een corner van Camus ongelukkig tegen de eigen netten. Na die 0-2 voetbalde Racing Genk de wedstrijd rustig uit, maar kreeg het toch nog een strafschop tegen.

Koulibaly kreeg de bal tegen de arm, maar de verdediger hield die arm stokstijf tegen z'n lichaam. Onterecht dus. Sverrisson zette zich achter de bal, maar had duidelijk zijn dagje niet. Köteles pakte knap de elfmeter van de topschutter.