Speeldag: Finale
Stadion: Regenboogstadion
Essevee boekt bekerwinst in blessuretijd
Kevin Vanbuggenhout

SV Zulte Waregem kreeg vanavond de kans om zijn schitterende seizoen te bekronen met bekerwinst. Excelsior Moeskroen werd nog maar pas de licentie toegewezen en dat moest een extra motivatie zijn om nu een Europees ticket in de wacht te slepen.

In de zesde minuut kon Custovic aanleggen, maar zijn afstandsschot zeilde over. Custovic had nochtans goede afspeelmogelijkheden. De eerste keer dat Zulte Waregem zich gevaarlijk voor doel toonde werd er ook meteen gescoord. Leleu kopte een vrije schop van Matthys laag in doel: 1-0. Moeskroen nam een iets betere start, maar toonde zich onmachtig voor doel en miste ook overtuiging. Na negentien minuten was daar dan toch weer Custovic die net naast kopte. Een minuut later pakte Luzi aan de overkant een steekbal van Meert. Zulte Waregem zat in een zetel door de voorsprong en werd toch de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. Sergeant zette laag voor naar Matthys die de bal teruglegde tot bij Salou, maar die besloot over. Salou speelde trouwens de hele wedstrijd met een masker. Zulte Waregem kon met een 1-0 voorsprong de rust in na een tegenvallende eerste helft.

Luzi moest kort na rust al in actie komen op een schot van Matthys. Na een klein kwartier kon Moeskroen dan toch stilaan druk ontwikkelen. Custovic kon een voorzet doorkoppen richting tweede paal waar Sanchez D'Avolio de bal overtikte. Een minuut later voerde Moeskroen een dubbele wissel door. Hatchi verving Besengez en Dimbala kwam in de plaats van Charlet. In de 62ste minuut kwam Moeskroen langszij. De bal werd doorgestoken naar Zewlakow die recht op Merlier trapte. Maar Zewlakow kon nog voorzetten en Custovic kopte binnen: 1-1. Zes minuten later was Zulte Waregem dicht bij een nieuwe voorsprong. Moeskroen claimde een fout van Salou op Luzi, maar er werd niet gefloten. De doelman van Moeskroen loste de bal en Sergeant kon uithalen. Toyes redde echter op de lijn. Met nog negen minuten op de klok trok Dupré Custovic neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Allaerts liet doorspelen. Drie minuten voor tijd kon Dupré een lage voorzet van Zewlakow weghalen voor de aanstormende Dimbala er zijn voet kon tegen zetten. In blessuretijd kreeg Zulte Waregem nog een laatste kans op de winning-goal toen een erg lichte fout van Toyes op Meert gefloten werd. Matthys plaatste de bal mooi in doel: 2-1. Luzi ging bij deze vrije trap niet helemaal vrijuit.

Zulte Waregem kon vieren nadat de kers op de taart werd gezet. Na een erg mooi seizoen zette de club een unieke prestatie neer door als eerste neo-eersteklasser de beker te winnen. Moeskroen bleef met lege handen achter en verliest zijn tweede bekerfinale in vier jaar. [AN]

SV ZULTE WAREGEM: Merlier, De Brul, Dupré, Leleu, Minne, Meert, Sergeant, Van Nieuwenhuyze, Verschuere(70' Vandendriessche), Matthys, Salou

EXCELSIOR MOESKROEN: Luzi, Besengez(60' Hatchi), Charlet(60' Dimbala), Dorothée, Toyes, Dugardein, Grondin, Noukeu, Sanchez D'Avolio, Custovic, Marcin Zewlakow

DOELPUNTEN: 11' Leleu 1-0, 62' Custovic 1-1, 91' Matthys 2-1

GEEL: 29' Besengez, 76' Noukeu, 88' De Brul