Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender blijft de efficiëntie zelve
Joeri De Ren

Dender kon, door vandaag te winnen, alweer een stapje dichter bij de titel komen. Indien de promovendus nog 4 wedstrijden wint is de club uit Denderleeuw zeker van de promotie naar eerste klasse.

Na een korte studieronde was het Dender dat de score opende. Diafutua werd gelanceerd en twijfelde niet. Hij knalde droog de 1-0 voorbij Kudimbana. De Brusselse keeper diende zijn ploeg opnieuw overeind te houden op het halfuur in een verder weinig boeiende eerste helft. Misschien was het lage tempo te wijten aan de eerste zomerse hitte. Kort voor rusten kreeg Thiebaut nog een grote kans aangeboden door Kudimbana die ontzette in de voeten van de Denderse spits, maar de topscoorder miste.

Kort na rusten kreeg Union een grote kans, maar Buelinckx speelde niet snel genoeg af en Stavros schoot naast. Op het uur diende Coppens de competitieleider overeind te houden op schot van Buelinckx. Hij haalde het leer uit de hoek en ranselde in corner. Het Brusselse offensief luwde en Dender vond de tweede adem. Met nog twintig minuten te gaan begonnen de dolle zeven minuten van super-sub Stuckens die eerst teveel vrijheid kreeg op links en daar gretig van profiteerde om de score te verdubbelen. Zeven minuten later deelde diezelfde Stuckens de genadeslag uit aan Union met een krachtige kopslag. Enkele minuten voor tijd diende een Denders schot nog van de lijn te worden geveegd.

Dender bewees nog maar eens een verdiend aspirant-kampioen te zijn en deze droom kwam gelijk alweer een speeldag dichterbij. De efficiëntie van Dender blijft het sterkste wapen van de ploeg. Ze profiteren maximaal van hun kansen en geven zeer weinig weg en juist dat is het publieke geheim achter een mogelijke titel.