Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Mestalla
Groep A: Swansea vergezelt Valencia naar volgende ronde
Manuel Gonzalez

In groep A van de Europa League was Valencia al zeker van overwintering en groepswinst. Swansea City is de tweede ploeg die naar de volgende ronde trekt. De Welshe ploeg verloor van Sankt Gallen, maar profiteert van het puntenverlies van Kuban.

Valencia-Kuban Krasnodar  1-1
Valencia deed het rustig aan tegen Kuban Krasnodar, dat een zege nodig had om nog Europees te kunnen overwinteren. Maar na de rust mochten de Russen hun hoop opbergen. Banega vond Paco Alcacer en die tekende voor het openingsdoelpunt.

De drie punten leken binnen voor de Spanjaarden, maar in de slotfase kwam Kuban alsnog langszij. De Russen drongen aan en het was uiteindelijk Melgarejo die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Victor Ruiz liep nog tegen rood aan bij Valencia, maar het bleef bij 1-1.

Sankt Gallen-Swansea City  1-0
In de andere wedstrijd in groep A ging onze landgenoot Roland Lamah met Swansea City op bezoek bij rode lantaarn Sankt Gallen. De Welshe club beet zijn tanden stuk op de Zwitsers en even zag het er slecht uit voor de club uit de Premier League.

Tien minuten voor tijd schoot Mathys de Zwitsers op voorsprong, meteen goed voor de eindstand. Swansea overwintert echter toch Europees omdat Kuban niet kon winnen van Valencia.