Speeldag: Speeldag 35
Stadion: El Madrigal
Barcelona blijft hopen op titel na opmerkelijke comeback bij Villarreal
Timothy Collard

FC Barcelona mag na een opmerkelijke comeback op het veld van Villarreal blijven hopen op de titel in Spanje. Een goede twintig minuten voor affluiten stond Barça nog 2-0 in het krijt, maar onder meer twee own goals hielpen de Catalanen voorbij de Gele Onderzeeër.

45 Minuten lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de troepen van Tata Martino. Maar in de toegevoegde tijd van de eerste helft sloeg Villarreal genadeloos toe. Jonathan Pereira verstuurde een splijtende pass richting Cani, die doelman Pinto kansloos liet met een laag geplaatst schot in de verste hoek.

Barça kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, maar al snel sloeg de Gele Onderzeeër zijn tegenstander een tweede keer met verstomming. Trigueros verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg met een knappe kopbal.

Villarreal helpt Barça een handje, Messi maakt het af

Barça leek niet bij machte om wat aan de achterstand te doen, maar kreeg rond het uur wat hulp van Gabriel Paulista. De verdediger werkte het leer voorbij zijn eigen doelman, en zo hadden we opnieuw een wedstrijd in El Madrigal.

Bij Villarreal sloop de angst duidelijk in de ploeg. Tien minuten voor affluiten gebeurde het ondenkbare. Dit keer verschalkte Musacchio zijn eigen doelman met een kopbal. Plots stond het 2-2 en was de thuisploeg zijn voorsprong helemaal kwijt.

Barça ging nog een stapje verder, en Lionel Messi duwde het mes nog wat dieper in de wonde van Villarreal. Invaller Cesc Fabregas legde het leer panklaar voor de Argentijn, die op zijn beurt de bal in het mandje legde. 2-3, en zo mag Barcelona blijven dromen van het kampioenschap.