Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadio Grande Torino
Ook Dries Mertens al op rozen met Napoli
Manuel Gonzalez

U heeft van ons nog drie wedstrijden te goed van de vroege affiches uit de Europa League. Daarin speelde nog één Belg mee. Mertens haalde het met Napoli simpel in Turkije.

Trabzonspor - Napoli 0-4

Dries Mertens mocht aan de match beginnen en maakte ook de volledige negentig minuten vol. Ook een andere oude bekende speelde zich in de kijker. Kalidou Koulibaly knalde van dichtbij op de doelman, Henrique tikte binnen 0-1 na zes minuten.

Daarna ging het snel. Higuain en Gabbiadini maakten er al snel 0-3 van. De derde goal kwam er op aangeven van, jawel, Dries Mertens. Daarna was het lang wachten op actie. in de 90e minuut dikte Zapata de score nog aan. Trabzon verloor nooit eerder zó zwaar in de Europa League.

Dnipropetrovsk - Olympiakos 2-0

Amper vier minuten, meer had Dinpro niet nodig om de thuiswedstrijd te winnen. In een dramatische wedstrijd met maar vier schoten op doel in totaal, twee voor elk team, kon het toch twee keer scoren. Kankava en Rotan tekenden voor de goals vlak na de rust.

Torino - Athletic 2-2

Één van de spannendste confrontaties van vanavond vond plaats in Italië. Torino, uit de groep van Club Brugge, nam het op tegen Athletic Bilbao. De Spanjaarden waren niet onder de indruk en kwamen meteen op voorsprong via Williams.

Aan de overkant koos Maxi Lopez, op een blauwe maandag nog bij Barcelona, voor de impulsen. Hij zette met twee goals de scheve situatie recht. Gurpegi lukte uiteindelijk nog de belangrijke 2-2. Een goeie uitgangspositie dus voor de Basken.