kamKameroen
Gabon
0-1
Datum: 13/01/2010 17:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Ronde 1
Gabon verrast favoriet Kameroen op Africa Cup
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Gabon verrast favoriet Kameroen op Africa Cup
Foto: © SC

Gabon heeft voor een stunt van formaat gezorgd op de Africa Cup. Het won in groep D met 1-0 van Kameroen, één van de topfavorieten.

Kameroen, met superster Samuel Eto'o aan de aftrap, begon het beste aan de wedstrijd. Emana zette zich goed door, maar de hand van doelman Ovono en de paal hielden De Ontembare Leeuwen van een vroege voorsprong.

Geheel tegen de gang van het spel in zette Daniel Cousin (foto), actief in de Premier League bij Hull City, de Gabonezen op voorsprong. De verdediging van Kameroen ging niet vrijuit bij deze fase.

In de tweede helft probeerde Kameroen de Gabonezen vast te zetten, maar dat lukte maar matig. Er waren enkele kansen, maar doelman Ovono had weinig problemen om overeind te blijven.

In de slotfase moest Ovono wel erg knap redden op een vrijschop van Geremi. Aan de overkant trof Pierre-Emerick Aubemayang (niet die van Eupen, nvdr) met een schicht vanop dertig meter zelfs de onderkant van de deklat.

Al bij al bleef Gabon tamelijk makkelijk overeind. Kameroen kon als topfavoriet niet imponeren en heeft nog veel werk aan de winkel.
Herbeleef Kameroen - Gabon

African Cup of Nations