Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Breeven
FCV Dender wint in Bornem
Jan Van Looy

FCV Dender starte zwak aan de wedstrijd, vele lange ballen en weinig kansen kregen we vandaag te zien op Het Breeven. Bornem gooide alles dicht en een doorgang vinden, bleek moeilijk te zijn. Bornem kan een aantal keer dreigen, maar de ballen kunnen de netten het doel van Begeyn niet raken. In de 32’ was het Henri Munyaneza die de voorsprong voor FCVDEH op het scorebord zette, maar slechts 2 minuten later was de tegengoal al een feit. 1-1 werd de ruststand...

De Denderploeg komt duidelijk als de betere ploeg uit de kleedkamers, er wordt knap gevoetbald, we krijgen mooie combinaties te zien en het is deze helft FCV Dender die de kansen kunnen creëren. Geeroms trapt net naast, Munyaneza kopt over en Sesay raakt de paal. Een kwartier voor einde kan Steven De Petter de bal in de netten koppen, maar het doellpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Spanning ten top op Het Breeven, Bornem speelt bitsiger zodat scheidsrechter Barbry nog 2 gele kaarten moet uitdelen. Enkele minuten voor affluiten kan Koen Persoons, met een knappe goal, FCVDEH toch de overwinning bezorgen. Vreugde en jolijt bij de voltallige spelerstaf en ploeg. De spelers nemen na affluiten ook hun tijd om de talrijk opgekomen supporters te bedanken voor hun steun tijdens deze wedstrijd!