SK Londerzeel
turTurnhout KV
Datum: 18/02/2007 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel en Turnhout herhalen gelijkspel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Londerzeel en Turnhout herhalen gelijkspel
Foto: © SC

    
Net als in de heenwedstrijd op Turnhout is ook deze terugmatch in Londerzeel geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Gezien het verloop van de wedstrijd is deze uitslag een correcte weergave van het spel. Voor Londerzeel betekent dit, na de blamage op Peruwelz, een vijfde wedstrijd van de terugronde zonder nederlaag.

Beide ploegen hadden een belangrijke afwezige: bij Turnhout ontbrak de roodgeschorste Arouna en bij de thuisploeg hield trainer Dillen Johan Van Rumst nog even in de wachtkamer. Na een eerste schotje van De Cooman ontbond Turnhout al haar duivels en dat leverde een aantal kansen op voor Van Vlasselaer op de vuisten van Van Impe en Van den Brandt op de voeten van Van Impe. Daar tussenin was Turnhout op voorsprong gekomen maar het doelpunt werd voor buitenspel afgevlagd. Opnieuw Van Vlasselaer dwong Van Impe op een mooie parade. Net voor de koffie kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong. Geerinck verloor de bal op het middenveld en Van den Brandt verstuurde een prachtige pass op Versavel die alleen voor Van Impe verscheen en de ex-Rode Duivel rondde knap af (0-1), meteen ook de ruststand.

Na de herneming trokken de bezoekers opnieuw ten aanval maar Mbema trapte over. Op de 8' was er alweer een schitterende parade nodig van Van Impe op een kopbal van Loyens. Londerzeel kwam daar beter opzetten en op de 10' mocht De Smedt een vrijschop trappen en iedereen was aan de tweede paal Brouwers vergeten en die kopte overhoeks binnen (1-1). Aan de overkant trapte Versavel nog eens voorlangs en besloot Janssens naast. Net voor het halfuur konden de handen van de talrijk opgekomen supporters op elkaar bij een heerlijke vrijschop van Versavel met klasse uit de winkelhaak geranseld door Van Impe. Zo'n vijf minuten voor affluiten kon de ingevallen Lorenzo bijna de drie punten thuishouden. Hij draaide zich knap vrij maar besloot nipt naast de paal. Pal voor affluiten mocht Versavel nog eens achter een vrijschop staan maar trapte over. Zo bleef het bij een billijk 1-1 gelijkspel in een wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef.
 
SK Londerzeel:
Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Houthuys, Geerinck, Tordoir, Bogemans (70' Van den Broeck), De Smedt, Van der Haeghen (70' Lorenzo), De Cooman (90' Djela Longondjo) en Hilaerts

Turnhout:
Horsten, Van Rooy, Boeckx, Claes (64' Proost), De Schutter, Van den Brandt (86' Urkens), Versavel, Loyens, Janssens, Van Vlasselaer en Mbemba

Doelpunten:
44' 0-1 Versavel
55' 1-1 Brouwers