Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Hamme geeft voorsprong weg bij Oudenaarde
Gentil Dossche

Zelfs met een man minder leek Hamme een onhoudbare ploeg voor Oudenaarde. Na de rust kroop de thuisploeg langzaam maar zeker dichterbij en zelfs op gelijke hoogte.

Al vrij vroeg moest Vigor met 10 verder toen Verhoeven rood kreeg na een vergrijp op Houtekier. De Langhe nam de volledige bezoekende voorhoede voor zijn rekening en deed dat met brio. Halfweg de eerste helft bracht Van der Heyden VW Hamme op voorsprong en net voor het uur verdubbelde De Langhe de score. De bezoekers maakten dan de fout om terug te plooien en Martens lukte de aansluitingstreffer. Kort voor het einde zorgde Houtekier voor de ontgoocheling bij de Wuitens en de vreugde bij de thuisploeg.

SV Oudenaarde: Malfait, Brewaeys, Houtekier, Thompson, De Jonckheere, Sandy Martens, Van Den Broeck, Raes, Jesse Martens, Schamp, Wallez (61’ Pareyn).

VW Hamme: Vonck, Vleminckx, Maldrie, Criel, Van Der Heyden, Coulybali, De Langhe (90’ De Schepper), De Meyer (70’ De Winne), Hermans (76’ Moing), Scarpino, Verhoeven.

Doelpunten: 22’ Van Der Heyden 0-1, 54’ De Langhe 0-2, 67’ Jesse Martens 1-2, 82’ Houtekier 2-2.

Gele kaarten: De Jonckheere, Scarpino. Rode kaart: 11’ Verhoeven.