Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Terrain Du Tultay
Sprimont wint niet en mist periodetitel
J. S.

In Derde Klasse B stond op vrijdagavond de wedstrijd tussen Sprimont CS en KSK Tongeren op het programma. Dit was een inhaalwedstrijd van de achttiende speeldag. Bij winst was Sprimont periodekampioen. Heel veel ogen waren op deze wedstrijd gericht. Niet enkel Tongeren en Sprimont hadden belang bij de uitslag van deze wedstrijd, ook voor de ploegen die in strijd zijn voor een eindrondeticket, was deze wedstrijd van kapitaal belang. Bij winst van Sprimont zou er namelijk een eindrondeplaats minder zijn, doordat de ploeg in de tweede helft van het klassement terug te vinden is. Bij niet-winst werd de tweede in de stand Franc Borains periodekampioen en in dat geval gaf een vierde plaats ook nog recht op eindronde.

Het talrijk opgekomen publiek zag een spannende cupwedstrijd. De bezoekers uit Tongeren waren allerminst van plan om de thuisploeg de drie punten cadeau te geven. De eerste dreiging kwam van Tongeren, Van Der Elst zette voor naar de vrijstaande Heerens, maar de aanvaller raakte de bal niet goed waardoor zijn inzet naast het doel belandde. Tien minuten later kreeg Sprimont de grootste, en enige echte, kans van de eerste helft. Na een voorzet van op links kon Chauveheid volledig vrijstaand inkoppen, doelman Vincent redde echter knap.

Na de pauze nam Tongeren enigszins verrassend, aangezien de thuisploeg absoluut moest winnen, de wedstrijd in handen. Sprimont kreeg het steeds moeilijker op het middenveld en de bezoekers maakte, goed gebruik van de ruimte. Dit leidde tot een paar halve kansen, maar Beltane werd nooit echt bedreigd. De doelman moest één keer goed ingrijpen na een vrije trap van Rouvrois. Toch was het opnieuw Sprimont dat tot twee maal toe heel dichtbij een voorsprong kwam. Eerst besloot Calli nipt naast. Tien minuten later kreeg Chauveheid dé kans voor Sprimont, de speler kwam plots alleen voor Vincent te staan, maar de Tongerse doelman had een schitterende reflex in huis. In de slotseconden leek de thuisploeg zelfs nog met lege handen achter te blijven. Tongeren kon met drie spelers tegen één verdediger alleen op doelman Beltane af. Cossalter was echter egoistisch en besloot zelf de actie te maken in plaats van simpel opzij te leggen naar Geraerts of Rouvrois.

Hierdoor eindigde de wedstrijd op een billijk 0-0 gelijkspel. Geen van beide ploegen kon aanspraak maken op de overwinning. Sprimont kreeg de beste kansen, maar Tongeren had het betere van het spel. Voor Sprimont zit het seizoen erop, de ploeg is gered en hoeft zich geen zorgen meer te maken over degradatie. Tongeren daarentegen blijft in slechte papieren zitten, het puntje van gisteren is wel weer van goudwaarde. Maandag komen de Eburonen opnieuw in actie, dan tegen rechtstreekse concurrent Walhain.