Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Montegnee
Pijnlijke nederlaag voor Tongeren

Vanmiddag stond in Derde Klasse B de wedstrijd tussen FC Montegnée en KSK Tongeren op het programma. Montegnée kon dit seizoen, voor vandaag, nog niet winnen, Tongeren behaalde vorige week zijn eerste zege tegen Kelmis. Montegnée was uiteindelijk in een zwaar omstreden wedstrijd de beste.

De wedstrijd begon snel, de eerste kans was voor El Barham die teveel schrok toen hij de bal opeens voor zijn voeten kreeg in de grote rechthoek. De thuisploeg reageerde, via een corner zorgde Scholzen voor de vroege openingstreffer. Tongeren leek niet erg van slag en nam de wedstrijd onmiddellijk opnieuw in handen. Dit resulteerde na twintig minuten spelen in de gelijkmaker van Leenders, die een vrije trap knap binnen schoot. Even voordien had Geraerts al de paal getroffen. Een paar minuten later werd Origi in de grote rechthoek vrijgespeeld, de aanvaller aarzelde niet en werkte knap af: 1-2.

De thuisploeg was volledig van slag en na balverlies in de centrale verdediging kon Nicolas er simpel 1-3 van maken. Tongeren leek de wedstrijd al voor rust te beslissen, maar onder andere Barham en Cossalter kregen de bal niet in de netten. Vlak voor rust kwam de thuisploeg eindelijk eens onder de druk uit, Elias schoot van op 25 meter keihard op de onderkant van de lat, het spel liep verder, maar de lijnrechter had de bal achter de lijn gezien: 2-3. Een minuut later werd Cossalter aan de overkant foutief gestopt in het strafschopgebied, scheidsrechter Gleton zag er echter geen fout in. 2-3 was bijgevolg de zeer betwiste ruststand.

Na rust namen de bezoekers de wedstrijd opnieuw in handen, Origi kreeg al snel dè kans op de 2-4, maar alleen voor de doelman schoot de aanvaller hoog over. Een paar minuten later kregen de Limburgers het deksel op de neus, na een snelle counter kopte Licata de bal knap voorbij Bertjens. Montegnée was duidelijk tevreden met het gelijkspel en gooide alles dicht. Tongeren drukte wel, maar tot grote kansen leidde dit niet. Een paar minuten voor tijd kwam Montegnée toch nog eens dreigen. Een voorzet belandde voor de voeten van Licata, die knap afwerkte: 4-3. Nadien kwam de overwinning van de thuisploeg niet meer in gevaar.

Opnieuw een dure nederlaag dus voor Tongeren, dat nu al zes punten achterstand heeft op de koplopers KVK Tienen en Franc Borains. Montegnée toonde zich vooraan bijzonder efficiënt en gaat voorbij Tongeren in de rangschikking.