Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Tivoli
Tongeren haalt punt in La Louvière
Tongeren haalt  punt in La Louvière

Zaterdagavond stond in Derde Klasse B de wedstrijd tussen La Louvière en Tongeren HM op het programma. De Walen wonnen vorige week hun eerste wedstrijd op het veld van Walhain, Tongeren speelde gelijk tegen Franc Borains. La Louvière begon echter aan het seizoen met drie minpunten en stond dus nog altijd met nul punten in het klassement.

In een aantrekkelijke wedstrijd begonnen de bezoekers uit Tongeren het beste, de bal ging vlot van voet tot voet en de Limburgers leken de match in handen te nemen. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg na vijf minuten spelen, na een vrije trap kon Leurquin van dichtbij op doel koppen, maar zijn kopbal ging naast het doel. La Louvière haalde moed uit deze kans en kon een paar keer gevaarlijk dreigen. Toch werden er weinig kansen gecreëerd, vlak voor rust kreeg Lai wel een dot van een kans. Tongeren-doelman Franssen was uitgespeeld, maar de speler schoot voor een leeg doel naast de bal. De bezoekers dreigden één keer gevaarlijk via een schot van Motmans, waar doelman Daniel de nodige moeite mee had. De goed gevolgde Daerden, die met voorsprong de gevaarlijkste Tongenaar was, kreeg de rebound niet voorbij de thuis-doelman.

Na rust brak de wedstrijd helemaal open. De thuisploeg kwam na vijftig minuten spelen met een gelukje op voorsprong na een vrije trap van Masseux. De aanvaller zag zijn voorzet door iedereen, inclusief doelman Franssen, gemist worden en zo het doel binnen waaien. Tongeren was alles behalve aangeslagen en een minuut later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Na een combinatie op links tussen Coppens en Morhaye, kon Vansteenberghe van dichtbij afwerken op een voorzet van Coppens. De thuisploeg moest even bekomen van de slag, maar nam na een paar minuten toch weer het heft in handen. Onder aanvoering van de pijlsnelle Camara kwam La Louvière een paar keer dichtbij een nieuwe voorsprong. Niet toevallig was het door een voorzet van diezelfde Camara dat de thuisploeg, weliswaar opnieuw met een gelukje, op 2-1 kwam. De voorzet week via Tongeren-verdediger Hossay af in het eigen doel.

Toen Leenders vijf minuten later ook nog rood kreeg wegens het neer halen van de doorgebroken Camara, leek de wedstrijd beslist. De thuisploeg liet de bal vlot rond gaan en Tongeren werd bij momenten volledig uit verband gespeeld. Mede door een sterke Franssen bleven de bezoekers in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kreeg Morhaye plots een vrije kopkans na een goede voorzet van Slechten, de aanvaller miste niet en bracht de Limburgers opnieuw in de wedstrijd: 2-2. Hierna probeerde de thuisploeg nog wel, maar het geloof leek wat uit de ploeg te zijn. Na dom balverlies van La Louvière op het middenveld kreeg Tongeren in de slotminuut nog een grote kans op de 2-3, drie Tongenaren konden (weliswaar nog op de eigen speelhelft) op rukken tegen één thuisverdediger, maar er werd te lang getalmd.

Vooral Tongeren HM zal blij zijn met het punt, de ploeg kwam twee keer terug van een achterstand en moest dit één keer met tien man doen. La Louvière zal wellicht minder tevreden zijn met het punt, al zal het wel vertrouwen halen uit het goede spel van de tweede helft.