Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Turnhout zet grote stap richting titel
Rombaux Gunther

Veel sfeer zondagmiddag in de bezoekende kleedkamer van Wezet. De Binken hadden immers reden tot vieren, Wezet werd met 1-2 ingeblikt.

Trainer Desaeyere had vooraf een tactisch plannetje uitgedokterd om de Luikenaars te verschalken. Met succes bleek achteraf, want na reeds vier minuten opende Noyen de score met het hoofd. Kaliluka zorgde aan de overkant even voor wat weerwerk maar de bezoekers sloegen meteen hierop een tweede maal toe. Ven verlengde een verre inworp waarna Rimkus schitterend afwerkte. Net voor de rust stak Wezet nog even de neus aan het venster via Kaliluka en Harbaoui, maar veel gevaar bracht dit niet teweeg.

Na de rust weinig verandering in het spelbeeld. Wezet vond geen antwoord op de sterke defensie van de bezoekers. De meeste moeite had Turnhout met Kaliluka, vooral doelman Horsten moest al zijn kunnen tonen op een uithaal van de Congolees. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor Kaliluka. Na balverlies verscheen hij afgezonderd voor doel en legde hij het leer in het mandje. Ondanks de aansluitingstreffer bleef het slotoffensief van de thuisclub uit en Turnhout speelde de wedstrijd rustig uit.

Met nog acht matchen te spelen tellen de Binken nu een bonus van zeven punten op eerste achtervolger Wezet. Dat deze twee clubs onderling strijden om de kampioenstitel is al langer duidelijk, al lijkt Turnhout momenteel de grootste kanshebber.