desDessel Sport
wezWezet
1-0
2-0
2-1
Datum: 19/09/2009 19:30
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lorzestadion
Knappe winst voor strijdlustig Dessel
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Knappe winst voor strijdlustig Dessel
Foto: © SC

Dessel Sport doet het momenteel niet onaardig. De derdeklasser bevestigde zaterdagavond zijn goede vorm door Wezet puntenloos huiswaarts te sturen.

Wezet trok meteen alle registers open. Via Harbaoui kwamen de Luikenaars sterk opzetten. In eerste instantie bracht Willems redding en even later schoot hij de bal pal op doelman Van Hoof. Dessel herstelde echter al vrij vlug het evenwicht, wat hen meteen een eerste treffer opleverde. Mohamed El Idrissi vond Bram Criel aan de tweede paal die het leer in één tijd op de slof nam en staalhard binnenknalde.

Even later dreigde de thuisclub opnieuw via Didier. De Fransman zag zijn uithaal gestopt door doelman Rico Garcia. Aan de overzijde diende Van Hoof eveneens zijn kunnen te tonen op een doorbraak van Drzewiecki. Dessel reageerde op deze poging en verdubbelde zijn voorsprong. Opnieuw bracht El Idrissi de bal voor doel waar Criel de bal met het hoofd in doel verlengde. Didier kreeg even later nog de kans op de 3-0, maar zag zijn poging in hoekschop geweerd.

Wezet ging op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er na vijf minuten in de tweede helft. Da Silva haalde uit en schoot de bal tegen de touwen. Dessel kwam nog onder grote druk te staan maar kon rekenen op een sterk spelende Van Hoof. De Luikse druk werd groot maar de afwerking bleef in gebreke, waardoor Dessel de drie belangrijke punten in eigen huis hield.