Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United klopt kustploeg en pakt 9 op 9
Niels Hendriks

KVSK United won in een zwak degradatieduel met 1-0 van Oostende. Peter Mbemba brengt zo met het enige doelpunt van de partij zijn club van een barrageplaats. De kustploeg ziet United tot op twee punten naderen.

Bij KVSK United kwam Mbemba terug in de ploeg voor de geschorste Luyten. Naast De Conde en Haznadar moest ook Haagdoren geblesseerd afhaken. De coach werd in de basis vervangen door Waligora. In een zwak wedstrijdbegin had de thuisploeg de overhand, weliswaar zonder echte kansen af te dwingen. Ook in het verdere verloop van de eerste helft had United het betere van het spel tegen een zwak Oostende, dat duidelijk voor een gelijkspel naar Lommel was gekomen. Bij United ontbrak duidelijk een figuur zoals Haagdoren om de overgang tussen verdediging en aanval te verzorgen. Ode Thompson was het dichtst bij een treffer maar de spits knalde van dichtbij op de bezoekende doelman Thieren. Vlak voor rust mocht Waligora een corner trappen en hij schilderde de bal op het hoofd van Pieter Mbemba die mooi in de kruising kopte. Een terechte 1-0 voorsprong voor United aan de rust.

In het begin van de tweede helft was Pereira enkele keren gevaarlijk maar het vizier van de Braziliaan stond niet op scherp vandaag. Op het uur raakte Lammens de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Thompson benutte twee weken geleden tegen Antwerp nog een penalty maar ditmaal schoot hij te zwak waardoor Thieren zijn ploeg in de match kon houden. Oostende bleef de mindere van United, maar de Limburgers hadden wel enkele keren een goede Boyen nodig om de nul te houden. Eerst bracht hij redding op een vrije trap van Meyssen en even later pareerde hij op een schot van Degroote. Een slotoffensief van Oostende bleef uit en het was United nog dat het dichtbij een doelpunt kwam via Thompson en een ingevallen Netteb.

KVSK United wint in een zwakke partij met 1-0 van Oostende en pakt zo 10 op 12. De manschappen van Haagdoren en Vanaken kregen in de laatste vier wedstrijden amper één tegendoelpunt en scoorden in de laatste drie partijen zeven keer. Voldoende om voorlopig van de barrageplaats weg te komen. Bij Oostende moet men hopen dat de uitslagen van de concurrentie wel in hun voordeel zijn.