Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint topper in tweede
Giovanny Saelens

De leider in tweede klasse heeft een nieuwe slag binnen. KV Kortrijk won met 2-0 van KVSK United en loopt zo vier punten uit op de eerste achtervolgers. Het was de Nederlandse Istvan Bakx die twee keer de netten trof.

Na negen minuten waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Pereira kwam tot bij Kevin Oris. Hij zag zijn schot over de kruising stuiteren. De eerste kans voor KV Kortrijk kwam er op het kwartier. Istvan Bakx trapte op de doelman en Nfor schoot de rebound over en naast. Er waren weinig kansen te zien, maar na een halfuur wedstrijd werd het dan toch 1-0. Bakx kon de bal via doelpaal tegen de netten werken.
De leider kon rustiger gaan voetballen en domineerde de partij. Dit resulteerde tot nog twee kansen in de eerste helft. Eerst kopte Timmermans, die zijn comeback maakte, net naast en Bakx trapte de bal naast. 1-0 aan de rust.

Bij het begin van de tweede helft was Kortrijk opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Een voorzet-schot van Bakx ging maar net voorlangs. Wat later kreeg Kortrijk een vrije trap, maar Nfor trapte over. In de 53ste minuut liet Provoost een enorme kans op de 2-0 liggen. Hij kwam alleen voor doel, maar trapte zwak op Muytens. Ook de vrije trap van Bétrémieux was niet voldoende om de score te verdubbelen.
De laatste kans voor KVSK United kwam er op het uur. Dimitri De Condé trapte de bal op het been van doelman Mollez. KV Kortrijk kon de match rustig uitspelen en regelmatig een kans bij elkaar voetballen. Na 65 minuten ging Bétrémieux op weg naar doel. Hij leek zich vast te gaan lopen, maar met een subliem hakje bereikte hij Bakx die de 2-0 tegen de netten trapte.
Raymaekers kreeg nog rood aangezien hij de bal raakte en zo verhinderde dat Kortrijk een open doelkans zou krijgen. Hempte trapte op Muytens en Nfor over. Bétrémieux liet nog twee doelkansen liggen, telkens lag Muytens in de weg. De wedstrijd strandde dus op 2-0, wat een verdiende zege voor Kortrijk betekende.

Kortrijk staat nu vier punten los op achtervolgers KVSK United en Hamme. Wel kunnen Beveren, Virton en Tubeke de West-Vlamingen nog inhalen, aangezien ze elk drie wedstrijden minder speelden.