Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme blijft aan de leiding
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond de affiche tussen VW Hamme en KV Kortrijk op het programma. De bezoekende ploeg kon naast Hamme aan de leiding komen mits winst. VW Hamme won echter met 2-1 en blijft zo alleen leider.

De eerste mogelijkheid was voor Verbrugghe. De Kortrijk-speler trapte de bal op de doelman. Na twintig minuten een dekkingsfout bij de bezoekers. Van Herreweghe kan volledig vrij aan de tweede paal de bal over de doellijn werken: 1-0.
Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Cédric Bêtremieux schoof de bal nog geen minuut na de openingstreffer in de korte hoek: 1-1. Ook het derde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Petrovic wordt door De Smet binnengekopt.
Aan de overkant trapte Bêtremieux nog op de doelman en kwam Hamme goed weg toen de bal op de lijn moest worden gekeerd. De Fransman trapte ook nog naast en Coulibaly kopte op de lat. Het bleef 2-1 na 45 minuten.

Bij het begin van de tweede helft voerde Kortrijk de druk op. Nfor trapte zwak op Baert. Ook de thuisploeg kon niet scoren na enkele kleine kansjes. Kortrijk had betere mogelijkheden met onder andere schoten van Bêtremieux, maar telkens ging de bal er niet in. Kortrijk mocht van geluk spreken dat een flater van doelman Mollez niet afgewerkt werd. Even later werd de goalie omspeeld, maar de 3-1 bleef uit.
De bezoekers bleven kansen creëren, maar zowel Coulibaly, Verbrugghe als Bakx trapten buiten het doelkader. De scheidsrechter kon nog een strafschop gegeven hebben aan Kortrijk na zuiver handspel, maar hij oordeelde dat de bal niet express werd geraakt. Tien minuten voor tijd moest Mollez zijn kunnen tonen op een hard schot van Mulisa.
Enkele minuten voor tijd bracht het doelkader redding voor Kortrijk. Oliveire trof de dwarsligger. Coulibaly kon de laatste kans voor de bezoekende ploeg ook niet afronden en Mollez moest ook nog eens aan het werk. Het bleef dus 2-1 na een leuke voetbalnamiddag.

Hamme houdt de drie punten thuis, maar er had meer in gezeten voor de bezoekers. Slordigheden binnen de verdediging en en egoïstische mentaliteiten in de aanval leverden echter geen punten op.