virVirton
1-0
1-1
1-2
48' Steve Gustin (pen)
Datum: 29/03/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Freethiel
Beveren onderuit in turbulente wedstrijd
De Nijs Michael

Gisteren stonden SK Beveren en Virton tegenover elkaar, het werd een wedstrijd die werkelijk alles had. Zo vielen er vier doelpunten, een rode kaart en een fel betwiste penalty. Virton trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 1-3.

Beveren begon het best aan de wedstrijd, al vroeg in de eerste helft kreeg Ibou een enorme mogelijkheid om de score te openen, maar Virton-doelman Leyder had een knappe reactie in huis. De bezoekers reageerden via Koita, zijn grondscherend schot werd echter van de lijn gehaald door Aerts. Virton drong aan en Deelkens moest meerdere pogingen onschadelijk maken, toch was het Beveren dat de score kon openen via Ibou. Hij stuurde drie verdedigers het bos in en zette zo het openingsdoelpunt op het scorebord. Iets voorbij het half uur maakte Belhocine gelijk. Bij Beveren was er zwaar protest voor buitenspel, maar scheidsrechter Vervecken keurde de treffer toch goed. Even later was de scheidsrechter helemaal de gebeten hond, hij trok rood voor een fout van Snoeckx op Lamonaca. Diabis protesteerde fel en kreeg daarvoor geel.

Na de rust haalde Vervecken zich nogmaals de woede van de thuissupporters op de hals. Hij kende een strafschop toe na een loepzuivere duik van Koita, Gustin nam het geschenk in dank aan en schoot zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Beveren probeerde nog te reageren, maar Virton kon de numerieke meerderheid perfect uitbuiten. Zo dikte Lamonaca de score nog aan tot 1-3.