rwdmRWDM
stvSTVV
Datum: 13/12/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Edmond Machtensstadion
Topper eindigt onbeslist
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Topper eindigt onbeslist
Foto: © SC

De topper van de 18de speeldag in de EXQI League tussen Brussels en koploper Sint-Truiden is op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Een terechte en logische uitslag, want de verdedigers waren aan beide kanten sterker dan de aanvallers.

De Limburgers begonnen het enthousiasts aan de partij, maar dat leidde niet tot grote doelkansen. Na twaalf minuten kwam Sidibe wel nipt te kort om een voorzet van Wilmet binnen te koppen. Gaandeweg kwam Brussels wat beter in de partij, maar de thuisploeg kon evenmin voor veel doelgevaar zorgen. Beide ploegen kregen wat halve kansjes, maar de partij bleef op slot, en het was al snel duidelijk dat noch Brussels, noch Sint-Truiden van plan was om grote risico’s te nemen. De eerste helft kabbelde rustig voort, zonder dat er ook maar iets noemenswaardigs gebeurde, en bij de rust stond de brilscore dan ook nog steeds op het bord.

Bij de herneming probeerde de thuisploeg het laken naar zich toe te trekken, maar opnieuw kon topschutter Sanogo te weinig in stelling gebracht worden. Na tien minuten werd de Ivoriaan wel bijna levensgevaarlijk, maar de dieptepass van Zola was net iets te diep. Enkele minuten later probeerde Tohoua het vanop afstand, maar zijn schot zoefde over. Nadien gebeurde er opnieuw een hele tijd zeer weinig, tot Hendrickx zich aan de overkant eveneens aan een afstandsschot waagde, maar ook nu ging het leder enkele meters over het doel. In de slotfase kwamen er nog enkele mogelijkheden voor beide ploegen. Eerst waaide een hoge voorzet van Hendrickx over alles en iedereen, maar geen enkele Kanarie was gevolgd om de bal binnen te koppen, en even later mikten zowel Siani als invaller Pospisil mooie kansen op Werner. Maar ook de Brusselaars lieten nog van zich horen:  een knap schot van Zola, vanuit een scherpe hoek, werd in extremis nog door Mignolet uit doel geranseld. Meteen daarop bewees de Truiense doelman zich ook toen Lutula, eveneens vanuit een scherpe hoek, zijn kans waagde. Een doelpunt bleef echter uit, waardoor beide ploegen vrede moesten nemen met een al bij al terechte puntendeling.