Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Bergestadion
KVK Tienen 2 maten te sterk voor Namen
filip broos

Tienen sluit het kalenderjaar 2008 af op een knappe 3e plaats, in de laatste wedstrijd werd UR Namen met 7-1 terug naar huis gestuurd.

Tienen begon aan de wedstrijd zonder de langdurig geblesseerde topschutter Dufoor maar dat kon de suikerploeg niet deren. De ploeg van trainer Nassen won op een overtuigende manier van een zwak Namen.

Op een bevroren en ijzig veld was het voor beide ploegen zoeken bij aanvang van de wedstrijd. Van echt goed voetbal was een nauwelijks sprake mede door het veld. Het gevaar kwam er dan maar via stilstaande fases. Na 5 minuten kopte Vanhees de eerste kans voorlangs na een hoekschop. Een volgende corner voor Tienen eindigde toen Lunenburg de bal overschoot. Ook het gevaar langs waalse kant kwam er via corner maar Nelis schoot de afvallende bal in de handen van Schuermans.
Na een half uur spel kwam de eerste vlotte combinatie van de thuisploeg dat zich het beste aangepast had aan de omstandigheden. Lacroix werd op de flank diepgestuurd en bracht de bal vanip de achterlijn terug voor doel waar Barbé de bal maar moest inschieten ware het niet een schitterende reflex van doelman Vangrotenbruel. De thuisploeg kwam dan ook verdiend op voorsprong toen Vanhees de bal aan de eerste paal binnenkopte na een hoekschop van Belme, 1-0. Namen probeerde het wel maar verder dan enkele kansjes kwam de ploeg niet.

Na de koffiepauze begon de thuisploeg beter en sneller te combineren met meteen tal van kansen tot gevolg. Penga werd in de diepte gestuurd en bracht de bal voor maar Belme schoot de bal voorbij de tweede paal. Tienen bleef komen en de 2-0 liet niet op zich wachten. Belme maakte er met een schitterende vrije trap 2-0 van. Wedstrijd gespeeld maar dat was buiten Blanc gerekend die de afvallende bal na hoekschop binnenschoot, 2-1. Tienen was niet aangeslagen door de tegentreffer, integendeel, het scoorde meteen de 3-1, Barbé stuurde Penga voorbij de buitenspelval en deze laatste liet de kans niet liggen, 3-1.  De suikerploeg voelde dat Namen rijp was voor het slachthuis, na een collectieve aanval kwam Belme in de kleine rechthoek alleen voor doel maar hij knalde over. Dit was slechts uitstel want een minuutje later was het toch prijs, na een nieuwe combinatie knalde Thijs op de paal, de bal caprioleerde voor de voeten van Barbé die wel scoorde, 4-1. Amper 3 minuten later konden de tiense  fans zich alweer tegoed aan een goal. Na alweer een corner en geharrewar voor het waalse doel kwam de bal voor de voeten van Thijs die de bal voorbracht tot aan de 2e paal bij de vrijstaande Bogaerts, 5-1. Namen kon er niet echt iets tegenover brengen en mocht zijn doelman danken dat de score niet hoger opliep. Met nog 10 minuten op de klok mocht Belme vanop de stip de 6-1 maken, meteen zijn 2e doelpunt van de namiddag. De suikerjongens bleven er voor gaan en gunde hun supoorters een mooie wedstrijd. Penga bracht de bal voor doel waar Lacroix had moeten scoren maar de bezoekende doelman had een redding in huis. Met nog 5 minuten te spelen zette de ingevallen Da Silva het orgelpunt, Lacroix bracht de bal vanop de flank voor doel waar Da Silva de bal in een tijd op de slof nam,7-1.

Tienen blijft door deze zege bovenin meedraaien en staat op een schitterende 3e plaats, een plaats die zeker verdiend te noemen valt gezien het geleverde spel tijdens de heenronde. UR Namen blijft voorlaatste en zal  stilaan toch moeten punten pakken wil men in 2E nationale blijven. Op 11 januari maakt Tienen de uitstap naar KV Oostende, Namen neemt het thuis op tegen Deinze.