kvoKV Oostende
lieLierse SK
Datum: 07/02/2009 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Diaz Arena
Lierse bijt tanden stuk op stug Oostende
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse bijt tanden stuk op stug Oostende
Foto: © SC

Lierse kon het zondag spelende STVV onder druk zetten door zelf in Oostende te gaan winnen. De bezoekers kampeerden gansde de wedstrijd op de vijandelijke helft. De kustploeg wou echter van geen wijken weten en hield de nul.

Geen van beide ploegen kreeg in de eerste helft ook maar iets klaar. Lierse kreeg een mooie kans via Radzinski, zijn deviatie ging over doel. Oostende kon dreigen via een stilstaande fase, tot twee keer toe zelfs maar de pogingen gingen over en naast. Egyptenaar Abdel Wahed kreeg nog de beste kans in de eerste helft, na een warrige fase trapte Wahed zijn volley naast.

Lierse kwam beter voor de dag in de tweede helft maar beet zijn tanden stuk op de goed georganiseerde verdediging van de Kustjongens. Vooral Thomasz Radzinski was bedrijvig maar zag zijn inzet niet beloond met een doelpunt. Oostende beperkte zich tot counteren maar de weinige kansen die er te bespeuren vielen waren aan de overkant te zoeken. Jurgen Cavens had de winnende treffer  even voor tijd aan de voet maar zijn schotje hobbelde tergend traag langs de paal. Terwijl de arme Lierse-doelman Kujovic al een hele wedstrijd geen bal tussen de palen had gezien bracht zijn coach meteen drie nieuwe mensen in. Het spelbeeld veranderde niet, Lierse bleef het spel dicteren maar beet in het Oostendse zand. 

Lierse laat zo alweer een unieke kans liggen om STVV onder druk te zetten.

Herbeleef KV Oostende - Lierse SK