Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Luc Varenne
Puntje voor Brussels
Filip Van der Elst

Na drie opeenvolgende nederlagen pakte Brussels zaterdagavond nog eens een punt: op het veld van Doornik werd het 1-1. Opnieuw kon Brussels een vroege voorsprong niet vasthouden, maar rood-zwart wist nu wel nog een gelijkspel veilig te stellen.

Brussels, met Durieux in de basis, nam de beste start: al na vijf minuten legde Veselinovic af voor Coppin, die net naast mikte. Iets voor het kwartier was het wel raak, toen Veselinovic een hoekschop van Tohoua binnenkopte (0-1). Even daarvoor had thuisdoelman Martin ook al moeten ingrijpen op een schot van Coppin. Brussels had de wedstrijd in handen, maar miste een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen: in een en dezelfde fase mikte Lutula eerst op Martin, trapte Veselinovic op de lat en besloot opnieuw Lutula naast. De thuisploeg kwam nadien echter beter in de wedstrijd, en na een penaltyfout van Nizic kon Frutos op het halfuur vanop de stip de gelijkmaker netten (1-1). Diezelfde Frutos mikte vijf minuten later nipt over doel. Het bleef echter 1-1 tot het rustsignaal.

Les Sang & Or kwamen veel beter uit de kleedkamers. In het eerste kwartier kregen ze dan ook enkele goeie kansen om Brussels op achterstand te schieten, maar Werner en een portie geluk hielden de bezoekers recht. De slotfase was dan weer voor de jongens van Christophe Dessy: eerst claimde de doorgebroken Coppin een strafschop voor een fout in het zestien meter gebied, maar scheidsrechter Delferière zag er geen graten in. Kort daarop werd een kopbal van Veselinovic van de lijn gekeerd, en in de absolute slotminuten had Lutula tot twee keer toe de winning-goal aan de voet, maar Martin bracht telkens redding. Na 90 minuten stond de 1-1 dan ook nog steeds op het bord. Al bij al een juiste uitslag na een geanimeerde partij. Volgende week kan Brussels, op eigen veld tegen SK Ronse, proberen terug aan te knopen met de overwinning.