Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Edmond Machtensstadion
Overzicht Tweede Klasse: Ruime zege Aalst, Brussels derby onbeslist
Timothy Collard

In Tweede Klasse kwamen de meeste teams zaterdagavond al in actie, zondagnamiddag stonden er nog twee wedstrijden op het programma. RWDM en White Star speelden een Brusselse derby, terwijl Aalst op bezoek ging bij Wezet.

Wezet-Eendracht Aalst  1-4

Eendracht Aalst heeft na een magere reeks en het ontslag van trainer Chris Janssens eindelijk nog eens van de overwinning kunnen proeven. Op bezoek bij rode lantaarn Wezet tankten de Ajuinen het nodige vertrouwen door vier doelpunten in het mandje te leggen.

De wedstrijd brak open na 19 minuten, toen Vanbelle het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Meteen daarna troffen ook Bael en Shkodra raak, waardoor het prompt 0-3 stond.

Nog voor de pauze milderde Rherras voor de thuisploeg, maar in de tweede helft gingen de boeken definitief dicht voor de hekkensluiter. Vanbelle legde de 1-4-eindstand vast met zijn tweede van de namiddag.

RWDM Brussels-White Star Brussel  0-0

Heel wat minder doelpunten in het Edmond Machtens-Stadion van RWDM Brussels. De thuisploeg kreeg het bezoek van stadsgenoot White Star, maar doelpunten waren er niet te zien. Beiden hielden elkaar in bedwang en een brilscore was het logische resultaat.