Datum: 20/09/2013 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Het Kuipje
Westerlo zet Moeskroen Peruwelz onder druk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Westerlo zet Moeskroen Peruwelz onder druk
Foto: © SC

Westerlo heeft vrijdagavond gedaan wat het moest doen: winnen tegen Boussu Dour. De thuisploeg acteerde heel sterk in de eerste 45 minuten waarin het een dubbele voorsprong opbouwde. In het slot werd heet nog 3-0. De Kemphanen naderen zo tot op 1 punt van Moeskroen Peruwelz.

Robby Morren in Westerlo

Morsen met de kansen. Dat is wat het Westelse spitsenduo MacDonald – Ruiz tijdens de eerste helft deed. Ze wrongen zeker drie volledig uitgespeelde kansen de nek om. Toch stonden de Kempenaars aan de rust 2-0 voor. Westerlo was gewoon oppermachtig. De openingstreffer kwam er halfweg de eerste periode vanop de stip nadat Niankou een hoekschop met de hand beroerde. Lecomte plaatste het leer vanop de elfmeterstip perfect in de hoek. (1-0)

Strafschop gemist, goal aan de overkant

Enkele minuten later vloekte Boussu-coach Mercier luidop want zijn team liet dé kans op de gelijkmaker liggen. We kregen eenzelfde scenario als net daarvoor: handspel in de zestien aan de overkant en ref Van de Velde was consequent. De bal ging opnieuw op de stip maar Stevance stuitte op doelman Van Langendonck. Het was helemaal erg voor Boussu Dour toen MacDonald een minuut later de Westelse voorsprong verdubbelde. Hij schoof het leer onder doelman Cremers door. 2-0 was de ruststand.

Drie wissels

De bezoekende coach Mercier hoopte het tij te keren met een dubbele wissel aan de rust: Koffi en Berthomier mochten hun opwachting maken. Bij Westerlo bleef MacDonald, die in de eerste helft naar de bil greep, in de kleedkamer. Janssens kwam in zijn plaats.

Veel goede wil langs beide kanten in het tweede bedrijf. Boussu Dour kon meer op de helft van de tegenstander voetballen maar de Westelse defensie hield relatief makkelijk stand. Trossard dook nog eens op voor de bezoekende goalie maar miste. In de slotminuut kwam de verdiende 3-0 er dan toch op de counter. Janssens stuurde Paulussen diep en die legde de 3-0 proper in het mandje. 

Titelkandidaat

Westerlo blijft zo ook na 8 wedstrijden ongeslagen. Het rapport van Dennis Van Wijk oogt goed met 3 gelijke spelen en 5 overwinningen. We zagen met Westerlo een team aan het werk dat over heel wat kwaliteit beschikt en voldoende gewapend is om de strijd om de titel aan te gaan.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Maertens Birger 90' -
Trossard Leandro 90' -
Molenberghs Jarno 90' -
Vanthournout Jeroen 90' -
Cools Jens 90' -
Geudens Kevin   90' -
Rentmeister Jeffrey 90' -
Ruiz Jaime Alfonso 83' -
Lecomte Raphaël 71' -
MacDonald Sherjill 45' -
Vanlangendonck Koen 90' -
  Bank G Beoordeel
Janssens Philippe A 45' -
Paulussen Laurens 19' -
Schuermans Kenneth 7'  
Huysmans Jordy -  
Vandenbergh Kevin -  
Nwanganga Kennedy -  
Trenson Matthias -  

RBD Borinage RBD Borinage

  Speler G Beoordeel
Niankou Paul Armand   90' -
Laurienté Alexandre 90' -
Leclercq Adrien 90' -
Preseaux Christophe 90' -
Stevance Florent 90' -
El Araichi Chemcedine 90' -
Cortelletti Enzo 90' -
Christophe Jean Francois   80' -
Dikaba Rodrigue 45' -
Mourabit Rachid 45' -
Cremers Fabian 90' -
  Bank G Beoordeel
Berthomier Julien 45' -
Koffi Jean Romaric 45' -
Bochet Lilian 10' -
Nibombe Daré -  
Verstraeten Tim -  
Tainmont Romain -  
Herbeleef Westerlo - RBD Borinage

Vooraf