antAntwerp
roeRoeselare
Datum: 24/05/2009 16:00
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bosuil
Roeselare doet goede zaak in eindronde
Tom Drossaert
| 0 reacties
Roeselare doet goede zaak in eindronde
Foto: © SC

In de eerste wedstrijd van de eindronde heeft Roeselare met 1-3- cijfers gewonnen van Antwerp. Hoewel de Great Old reeds elf wedstrijden op rij ongeslagen was, moest het toch zijn meerdere herkennen in de West-Vlaamse ploeg.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd. Bij een hoekschop kon Pivaljevic vrij inkoppen, Maar doelman Sierens was goed gevolgd en werkte over doel. Gaandeweg de eerste helft voetbalde Antwerp enkele kansen bij elkaar, waarbij het meeste gevaar van de voet van Manu Kenmogne kwam. De spits controleerde een uitvallende bal en nam het leer op de slof, maar zijn schot stierf op de paal.


Roeselare kon enkel in de beginfase dreigen met een schietkans van dichtbij voor Dissa, die onbegrijpelijk op Ristovic besloot. Maar op het moment dat de bezoekers stilaan hun meerdere in Antwerp moesten herkennen, schilderde Tanghe een hoekschop op het hoofd van de mee opgerukte Mirvic, die onhoudbaar voorbij Ristovic kopte. Zo dook Roeselare een beetje tegen de gang van het spel in met een voorsprong de rust in.


De bal rolde na de pauze nog maar net over het plein of Roeselare had zijn tweede bal reeds in het mandje gelegd. Alweer een dekfout lag aan de basis van het doelpunt van de ingevallen Benjelloun, die zonder problemen kon inkoppen. Roeselare begon zichtbaar de match te domineren, en waande zich na een kwartier in de tweede helft zegezeker toen Benjelloun zich knap vrijspeelde en de bal voorbij Ristovic knalde.


Antwerp onderging ruim een halfuur het spel, maar toen het kon tegenscoren op vrije trap ging de Great Old er weer in geloven. Met Kenmogne als dirigent speelde het kans na kans bij elkaar, en Roeselare werd volledig in de verdrukking gespeeld. Antwerp vergat echter zijn kansen af te maken en zo wint Roeselare al bij al verdiend zijn eerste wedstrijd van de eindronde. Donderdag ontvangt Roeselare Dender, terwijl Antwerp naar Lierse trekt. (GV)

Herbeleef Antwerp - Roeselare

2e - promotie

 Speeldag 1