Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Opwijk vindt eerherstel bij Appelterre
Gentil Dossche

Er viel wat recht te zetten door Opwijk na de nederlaag in de openingswedstrijd. Aanvankelijk leek dat wat moeilijk te gaan, mede door de veel te lakse houding van de leiding bij fouten.

De eerste kans was voor de bezoekers. Gregory Capidis moest net iets te ver uitwijken om te kunnen scoren. Vijf minuten later toch een waarschuwing voor de muit van Gunter Magits. Het afstandsschot van Antoine Tsekouras miste richting. Opwijk drukte meer en meer zijn stempel op de wedstrijd en de kansen kwamen, bij de vleet zelfs. Eerst kopte Capidis een hoekschop van Vincent Stanus net naast de winkelhaak. In de 27ste minuut moest de thuisploeg de noodrem gebruiken om Khamal Boujemaoui in het strafschopgebied af te stoppen. Penalty dus, die feilloos werd omgezet door Dimitri De Buyser (0-1). Nadien volgde een dol kwartier waarin het pompen of verzuipen was voor de thuisploeg. Door de ongelooflijk slechte afwerking bij de bezoekers hielden ze voorlopig stand. Nog geen twee minuten na de openingstreffer ging Boujemaoui alleen af op Tom De Schamphelaire, maar hij trapte voorlangs. Nadien een mooie doorsteekbal van Capidis naar Boujemaoui. Ditmaal trapte hij op De Schamphelaire. Een minuut later stond Boujemaoui alweer oog in oog met de thuisgoalie, maar andermaal geraakte hij er niet voorbij. En tot overmaat van ramp volgde Capidis zijn voorbeeld twee minuten later door, alweer alleen voor doel, voorlangs te trappen. De thuisploeg probeerde het een paar keer van ver, zonder resultaat. Bij de rust stond er een veel te lage score op het bord, maar dat had Opwijk wel aan zijn gebrekkige afwerking te danken.

Dit gebrek aan afwerking dreigde Opwijk zuur op te breken want Appelterre probeerde na de rust de bakens te verzetten. Maar het dient gezegd, buiten wat geharrewar voor doel geraakten ze nooit echt in een kansrijke positie. Integendeel, in de 54ste minuut konden de boeken toe na een copy-book aanval over links. De hardwerkende Matthias Van Steenberghe bediende met een ideale steekpas Boujemaoui op links, die gaf de goede voorzet voor doel, waar Capidis de bal aan de tweede paal maar had in te schuiven (0-2). Bij de bezoekers liet de ingevallen Miguel Matinungina enkele mooie voetbalstaaltjes bewonderen, maar zijn afwerking was ver beneden zijn dribbelpeil. Zo kon hij aan de haal na balverlies van De Buyser in het middenveld, maar de afwerking bleef in gebreke. De Buyser herstelde zijn fout door in de 70ste minuut Boujemaoui te lanceren, die omspeelde de hele thuisverdediging, doelman incluis en bracht de 0-3 op het bord. Nadien verwaterde de wedstrijd wat, alleen Koen De Coninck kreeg nog een goede kans, maar De Schamphelaire lag in de weg. Het enige nog meldenswaardige feit was een totaal overbodige fout van thuisverdediger Stijn Vandenhoutte op de doorgebroken Sven Gheeraerts. Dit werd gesanctioneerd met een logische rode kaart. Onnodig, want de zege van de bezoekers lag toen toch al vast, een doelpunt meer of minder deed er al lang niet meer toe.