Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ludo Coeckstadion
Lebeke-Aalst ten onder in Berchem
Steven Bologne

Lebeke-Aalst heeft de op één na minst gepasseerde verdediging van de reeks en vreesde dus niet om afgestraft te worden op het veld van Berchem Sport. Berchem dat over een sterke thuisreputatie beschikte wilde de lijn van vorige week doortrekken en voor het eerst dit seizoen een 6 op 6 behalen.

Berchem kreeg de eerste mogelijkheid van de partij na een verre inworp van Van Aelst, Mewis nam de bal op de wreef die via de rug van Goossens in hoekschop belandde. De bezoekers prikten tegen via De Saedeleer en D’Haenens, doelman Wolfaert haalde opgelucht adem. Janssens nam een verre inworp van Van Aelst op de slof, het schot belande op het hoofd van Buyl die groggy bleef liggen.

Vlak voor het halfuur was het dan toch raak voor Berchem. Musa Kanu werd perfect aangespeeld in de rug van de defensie, met een prachtige stifter over Vandenabeele bracht hij de stand op 1-0. De bezoekers reageerden niet aangeslagen en gingen opzoek naar de gelijkmaker, Degroote zag zijn schuiver in hoekschop gewerkt worden. Drie minuten later schud Noterman iedereen wakker met een wereldgoal van zo’n 35 meter; 1-1. Berchem trachtte voor de pauze nog de bakens te verzetten en leek daar in te lukken. Van de Zande stond oog in oog met Vandenabeele, het schot gaat via de handpal van de goalie in hoekschop. Vlak daarna was het wel raak voor Berchem maar werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Ruststand 1-1.

Na de koffie schoot Berchem als een vuurpijl uit de startblokken. Nog in de eerste minuut haalde Mewis de achterlijn en schoot overhoeks naar doel, Vandenabeele lost het schot, de goed gevolgde John Kanu tamelt te lang om te besluiten. Zes minuten later was het wel raak voor Berchem, een ingestudeerd nummertje op een hoekschop, Dennis Huygelen kopt fraai binnen: 2-1. Berchem was gelanceerd en creëerde kans na kans. Delalieux’s kopbal scheerde de lat, kort daarna werd een schot van Musa Kanu onder de lat weggetikt door Vandenabeele. Janssens trok van op eigen helft de volgende mogelijkheid opgang, Schipper nam over en bediende Van de Zande die oog in oog op de doelman besloot. Een minuutje later maakte Van de Zande zijn misser meteen goed, Schipper bracht de bal voor doel en Van de Zande tikte het leer beheerst binnen; 3-1.

Met nog een kwartier te gaan trok Lebeke Aalst ten aanval, Berchem vergat de score verder op te drijven waardoor enige laksheid in het spel voorkwam. De ajuinen brachten de stand terug op 3-2 nadat D’Haenens een mistasten in de thuisdefensie mooi afstrafte. Het bleef nog spannend tot het einde in deze wedstrijd maar aan de score swijzigde niets meer. Het publiek heeft enkele schitterende doelpunten gezien. De drie punten gaan naar Berchem dat zich stilaan naar de top van het klassement begeeft.

Scheidsrechter: Verheyen
Geel: Coenen (Lebeke-Aalst) en Embrechts en Sukama (Berchem)
Doelpunten: ’28 Musa Kanu 1-0, ’35 Sven Noterman 1-1, ’52 Dennis Huygelen 2-1, ’76 Werner Van de Zande 3-1 en ’86 Kim D’Haenens 3-2

Berchem: Wolfaert, Huygelen, Van Aelst, Sukama, Janssens, Embrechts, Van de Zande (’82 De Jonghe), Mewis (’68 Vandenbussche), Musa Kanu, John Kanu (’65 Schipper) en Delalieux

Lebeke-Aalst: Vandenabeele, Coenen, Van Den Stuyft (’81 De Deyn), Buyl, Goossens, Degroote, De Saedeleer,