beeBeerschot
Meldert
Datum: 19/11/2005 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 11
Wilrijk en Meldert bakten er weinig van (+ filmbeelden)
Steven Bologne
| 0 reacties
Wilrijk en Meldert bakten er weinig van (+ filmbeelden)
Foto: © SC

Verbroedering Meldert kende met de verplaatsing naar Wilrijk een alles behalve makkelijke opdracht. De jongens van Alain Merckx behaalden tot voor vanavond slechts 9 punten terwijl Wilrijk er al 17 achter haar naam had staan. Vanavond ging tevens de tweede periode van start in het ijzig koude stadion van Wilrijk.

Doelpunt: 0-1   Doelpunt 1-2

Beide ploegen leken wel vastgevroren want het eerste halfuur bakten Wilrijk en Meldert er bitter weinig van. Hier en daar viel er dan wel een kans te noteren, op voetballend gebied was het huilen met de pet op. De bezoekers klommen op voorsprong bij de start van het derde kwartier, Van Aedenaerde liep een vrije trap van Wauters in doel; 0-1. Drie minuten later konden de gasten de score verder opdrijven via Arijs, die de buitenspelval omzeilde en beheerst binnenlegde; 0-2. Wilrijk tweemaal koud gepakt terwijl het nochtans het meeste initiatief toonde in deze zwakke wedstrijd.

De toeschouwers hoopten op beterschap na de pauze maar het was tevergeefs. Wilrijk stak op het kwartier een tandje bij en begon ook agressief te spelen, dat resulteerde in vier gele kaarten voor de thuisclub op korte tijd. De Witte bracht na een hoekschop opnieuw spanning in de wedstrijd, zijn kopbal viel perfect in de winkelhaak van het doel; 1-2. Wilrijk rook zijn kans en trok volop de aanvallende kaart, maar de stugge bezoekende defensie brak niet. Pas in de blessuretijd vond goudhaantje Van Der Westerlaken een gaatje, zijn doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Zo eindigde deze koude en slappe wedstrijd op een 1-2 overwinning voor Meldert.

Voor Meldert zijn dit gouden punten in de strijd tegen de degradatie, Wilrijk laat door deze nederlaag een kans liggen om dichter bij de top aan te sluiten.
 
Scheidsrechter: Govaerts
Doelpunten: ’32 Van Audenaerde 0-1, ’35 Arijs 0-2 en ’68 De Witte 1-2
Geel: Van Assche, Van Der Goten, Sadzo, Rottiers en Van Der Westerlaken (Wilrijk) – Laseure (Meldert)

WILRIJK: Matthees, De Maeyer, Van Assche, Vechter, Rottiers, Hassenberg (’45 Sadzo), Van Der Goten, De Witte, Lorenzo, Van Der Westerlaken en Delcour

MELDERT: Van Impe, Neirinckx, Temmerman (’77 De Kock), Laseure, Van Audenaerde, Baeten, Derraz (’84 Van Damme), Van Nyvel, Arijs (’80 Verrokken), Wauters en Leyman